Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα κατήγγειλε την Τουρκία στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα κατήγγειλε την Τουρκία στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Κατόπιν ελληνικού αιτήματος διεξήχθη την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά προέβη σε μια εκτενή παρουσίαση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αναδεικνύοντας την τουρκική υπαιτιότητα και τις επιπτώσεις στην ασφάλεια της Νότιας πτέρυγας της Συμμαχίας, με την συζήτηση να αποτελεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά τα κράτη-μέλη για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες ενός μέλους της Συμμαχίας σε βάρος της ίδιας της ασφάλειας και της συνοχής της Συμμαχίας.

Έμφαση δόθηκε, τόσο από την Ελλάδα όσο και από ορισμένους άλλους Συμμάχους, δέσμευση σε Αρθρο 1 Καταστατικού Χάρτη ΝΑΤΟ που αναφέρεται σε Χάρτη ΗΕ και ειδικότερα σε ειρηνική επίλυση διαφορών και υποχρέωση μη χρήσης ή απειλής βίας.

Η Ελλάδα τόνισε επιπλέον ανάγκη άμεσης απόσυρσης συνόλου τουρκικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ORUÇ REIS, από περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Ελλάδα παραμένει πάντα έτοιμη για διάλογο, βάσει του διεθνούς δικαίου, χωρίς απειλές και εκβιασμούς από την πλευρά της Τουρκίας και επί της μόνης διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημειώνεται πως προς τις προτάσεις του ΓΓ ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει αύριο, στη Γραμματεία του ΝΑΤΟ, τα σχόλιά της.

Σχετικά άρθρα