Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μηταράκης: Η Μόρια όπως την ξέραμε δεν μπορεί να συνεχίσει – Εκτεταμένοι έλεγχοι ΕΟΔΥ

Μηταράκης: Η Μόρια όπως την ξέραμε δεν μπορεί να συνεχίσει – Εκτεταμένοι έλεγχοι ΕΟΔΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ελληνικά Νησιά, Εμπρησμός, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Νότης Μηταράκης, Πρόσφυγες, Πυρκαγιά, Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Φωτιά,

Για την κατάσταση στη Μόρια, όπως διαμορφώνεται μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον καταυλισμό, ενημέρωσαν από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι στόχος είναι η πλήρης υγειονομική προστασία του πληθυσμού και όσων φιλοξενούνται στον καταυλισμό.

Επίσης εμφανίστηκε βέβαιος ότι έχοντας κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης «θα δοθούν όλες οι απαραίτητες λύσεις».

Από την πλευρά του ο Ν. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ήδη τα 8 από τα 35 κρούσματα κορωνοϊού και απομονώθηκαν σε ειδική εγκατάσταση.

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά για την έγκαιρη επέμβαση το βράδυ και την εκκένωση της δομής, ενώ τόνισε ότι η αστυνομία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ σήμερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο νησί.

Ο υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ούτε τραυματίες, ούτε θύματα, ούτε αγνοούμενοι και γνωστοποίησε ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο θα παραμείνει για λίγες ημέρες στο νησί για τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Όπως έγινε γνωστό 400 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Από τους 3.500 αιτούντες άσυλο που απομένουν, 1.000 που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα διανυκτερεύσουν σε πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ αύριο θα καταπλεύσουν και δύο αρματαγωγά.

Για τους υπόλοιπους θα στηθούν σκηνές στη Μόρια και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από τις τοπικές Αρχές.

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, λαμβάνουμε μεγάλο κύμα υποστήριξης το οποίο πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη» τόνισε ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας πως «η Μόρια όπως την ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορεί να συνεχίσει, χρειάζεται να υπάρξει κλειστή δομή».

Ο υπουργός εκτίμησε επίσης ότι η πυρκαγια στο ΚΥΤ ξεκίνησε από αιτούντες άσυλο.

Ο Π. Αρκουμανέας επεσήμανε εκτός από τους 8 θετικούς στον κορωνοϊό που έχουν ήδη εντοπιστεί, έχει βρεθεί και ένας σημαντικός αριθμός των στενών επαφών τους.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από αύριο ξεκινούν εκτεταμένες εξετάσεις και στους κατοίκους της Μυτιλήνης και των γύρω χωριών, ενώ ενισχύεται και η παρουσία του ΕΚΑΒ και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Σχετικά άρθρα