Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν θα σταθεί αδύναμη απέναντι στην Τουρκία

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν θα σταθεί αδύναμη απέναντι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάνφρεντ Βέμπερ, Τουρκία,

Τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο παρουσίασε με τεκμήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του ΕΛΚ με τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μοιράστηκε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, την πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν θα σταθεί ούτε αδύναμη, ούτε διχασμένη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά έτοιμη για διάλογο, καθότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις θέσεις της, όμως πραγματικός διάλογος δεν νοείται υπό το καθεστώς απειλών ή παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους όλοι οι αντιπρόεδροι της ΚΟ του ΕΛΚ, εξέφρασαν την ομόθυμη στήριξή τους στις ελληνικές θέσεις.

Η ΚΟ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι «η Τουρκία ακολουθεί μία επεκτατική πολιτική που αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή».

Σχετικά άρθρα