Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντώναρος: Φταίει ο Μητσοτάκης για την «αλλοπρόσαλλη κατάσταση» στα σχολεία

Αντώναρος: Φταίει ο Μητσοτάκης για την «αλλοπρόσαλλη κατάσταση» στα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αντώναρος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαθητές, Σχολεία,

Ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιρρίπτει ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού.

«Το ότι μετακινείται η κυβέρνηση και παραδέχεται -μετά την πίεση όλων μας- ότι τάξεις με 25 μαθητές είναι εν δυνάμει χώροι εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι θετικό αλλά όχι αρκετό βέβαια» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο ίδιος σημειώνει πως η κυβέρνηση παραδέχθηκε πως τάξεις με 25 μαθητές είναι εν δυνάμει χώροι εξάπλωσης του Κορονοϊού και προσθέτει πως η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει εκ των προτέρων επιπλέον αίθουσες, έπαιξε με την υγεία των μαθητών ελπίζοντας πως ο ιός… θα εξαφανιστεί!

Συμπληρώνει μάλιστα:

«Ούτε αίθουσες βρήκε/μίσθωσε εγκαίρως. Ούτε επιπλέον εκπαιδευτικούς προσέλαβε», για να προσθέσει:

«Έτσι μαθητές, διδακτικό.προσωπικό κι οι οικογένειες τους πάνε σε μια σχολική χρονιά έχοντας ραντεβού με το άγνωστο. Με άγνωστες συνέπειες για την υγεία τους. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ».

ΔΕΛΤΙΟ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Σήμερα το πρωι μας ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας ότι δεν είναι δυνατόν να εξευρεθούν αίθουσες για να σπάσουν οι τάξεις των σχολείων.

Χθες ειχε προηγηθεί ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης. Ειναι επιθυμητο να έχουμε μικρότερες τάξεις , αλλα δεν είναι εφικτο, είπε στη Βουλή.

Στερνη μου γνώση να σ είχα πρώτα. Αυτή είναι η απάντηση στη κυβερνητική υποκρισία.

Το ότι μετακινείται η κυβέρνηση και παραδέχεται — μετά την πίεση ολων μας — ότι τάξεις με 25 μαθητές είναι εν δύναμει χώροι εξάπλώσης του κορωνοιου είναι θετικό αλλά όχι αρκετό βέβαια.

Μολις πριν καμμιά δεκαριά μερες προσπαθούσε να μας πείσει μεσω του εν τω μεταξύ εξαφανισθεντος επικ. καθηγητή Μαγιορκινη και των αστείων διαγραμμάτων του ότι ίσχυε το αντίθετο. Και μετά είδε το φως το αληθινό.

Αλλά αυτό δεν αρκεί. Αντίθετα αποκαλύπτει την αναλγησία και την έλλειψη προγραμματισμού στο Υπουργείο της υπερφίαλης κ. Κεραμέως και στη κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτάκη. Γιατί βέβαια η διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν αιθουσες έξη μέρες πριν την εναρξη του σχολικού έτους αποδεικνύει ότι οι υποτιθεμενοι άριστοι ( τρομαρα τους!) ούτε τα πιο απλά δεν μπορούν να προγραμματίσουν.

Τα σχολεία έκλεισαν πριν 3 μήνες περίπου. Και τότε υπήρχε κορωνοιος. Και τότε όλοι ήξεραν τι ερχόταν. Και τότε όλοι ήξεραν ότι οι τάξεις — όπως τις όρισε η κ. Κεραμέως — ήταν “υπεράριθμες” και εν δυνάμει “βομβες κορωνοιου.”

Αλλά η κυβέρνηση αντί να φροντίσει ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ επιπλέον αίθουσες, αποφάσισε να παιξει την υγεία των μαθητών, των διδασκόντων και των οικογενειών τους στα ζάρια. Ελπίζοντας τι; ότι ο ιός θα εξαφανισθεί; Κι έτσι ούτε αίθουσες βρήκε/μίσθωσε εγκαίρως. Ούτε επι πλέον εκπαιδευτικους προσέλαβε.

Αντίθετα: Εκανε σαν να μη την αφορά το θέμα. Ενθαρρυνε τους Μαγιορκίνηδες να διατυπώνουν ηλίθιους ισχυρισμους. Κι αφησε την μαθητικη και διδακτική κοινότητα έκθετη. Εκ των υστέρων προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατασταση διαρρέοντας ότι το κοστος θα ηταν αφορητο ( λές κι η δημόσια υγεια αποτιμάται σε χρήμα). Αλλά και σε αυτο το επιχείρημα την αντέκρουσε ο εξαιρετικός εκαιδευτικος ιστότοπος alfavita.gr.

Ετσι μαθητές, διδακτικό.προσωπικό κι οι οικογένειες τους πάνε σε μια σχολική χρονιά έχοντας ραντεβού με το άγνωστο. Με άγνωστες συνέπειες για την υγεία τους. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Σχετικά άρθρα