Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βορίδης: O ικέτης Ερντογάν δεν έχει κερδίσει ούτε μισό πόντο στην Αν. Μεσόγειο

Βορίδης: O ικέτης Ερντογάν δεν έχει κερδίσει ούτε μισό πόντο στην Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Μάκης Βορίδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, αναφερόμενος στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Άγκυρας, τόνισε πως «η Τουρκία είναι απαράδεκτη και προκλητική.

»Συστηματικά καλλιεργεί την ένταση στην Αν. Μεσόγειο, ωστόσο όλες αυτές οι προκλήσεις και οι προσπάθειες να δημιουργήσει τετελεσμένα, η αλήθεια είναι ότι έχουν πέσει στο κενό».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «ο πρόεδρος Ερντογάν αν και έχει εντείνει την ένταση στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, ικετεύει για ένα διάλογο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει, γιατί ο ίδιος έχει φέρει τον εαυτό του σε δεινή θέση.

»Δεν έχει κερδίσει ούτε μισό πόντο σε όλη την υπόθεση» υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

«Όλη αυτή η στρατηγική της σύγκρουσης τον έχει απομονώσει και έχει δημιουργήσει ένα ένα πρωτοφανές σύμπλοκο δυνάμενων, καθώς ποτέ πριν δεν υπήρξαν συμμαχίες αραβικών κρατών απέναντι στην Τουρκία, ποτέ πριν δεν έχει υπάρξει συμμαχία αραβικών κρατών με το Ισραήλ, ή της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο» υπογράμμισε παράλληλα.

«Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία» τόνισε ακόμα κ. Βορίδης όσον αφορά στη συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα, όμως όχι υπό τις παρούσες συνθήκες και μόνο σε μία λογική αποκλιμάκωσης της έντασης και τέλους της πολεμικής ρητορικής.

Σχετικά άρθρα