Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Türkiye» επιβεβαίωσε το «TRIBUNE»: Τζιχαντιστές θέλουν να πολεμήσουν στα ελληνικά σύνορα

Η «Türkiye» επιβεβαίωσε το «TRIBUNE»: Τζιχαντιστές θέλουν να πολεμήσουν στα ελληνικά σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έβρος, Ελληνικά Νησιά, Ισλαμιστές, Νησιά Αιγαίου, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Ταξιαρχία Αλ Χάμζα (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Η τουρκική εφημερίδα «Türkiye», με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της την Τρίτη, επιβεβαιώνει δημοσίευμα του TRIBUNE τη Δευτέρα, για τζιχαντιστές από τη Συρία που δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν ενάντια στην Ελλάδα στο πλευρό της Τουρκίας.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι οι «εκπαιδευμένοι στρατιώτες του FSA», δηλαδή του φιλότουρκου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), όπως ο Σουχεΐλ Χαμούντ (Suheil Hammoud), ο «εφιάλτης του καθεστώτος Σαράτζ», έστειλε μήνυμα «και εκ μέρους των φίλων του» (σ.σ. εννοεί των συν-τζιχαντιστών του), ότι είναι πρόθυμος/οι να πολεμήσουν στα ελληνικά σύνορα (σ.σ. κατά της Ελλάδας) για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους «στους Τούρκους αδερφούς τους» που μαρτύρησαν στη συριακή γη.

Η «Türkiye» γράφει ακόμα ότι ο Χαμούντ «εγκατέλειψε τον συριακό στρατό τον Μάρτιο του 2012 και εντάχθηκε στις γραμμές του FSA».

Ο Χαμούντ, συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα, ειδικεύεται στον χειρισμό αντιαρματικών «Tow» και «Malotka».

Έχει βγει ζωντανός από βομβιστική επίθεση, αν και το πόδι του έχει κινητικό πρόβλημα.

Λέγεται ότι ο εν λόγω τζιχαντιστής (τώρα αρχίζουν τα παραμύθια της… Χαλιμάς) έχει καταστρέψει περισσότερα από 60 τανκς του συριακού στρατού και έχει καταρρίψει αεροπλάνα.

Η τουρκική εφημερίδα δεν γράφει τίποτα για το εάν έχει… βυθίσει και πολεμικό πλοίο.

Ταξιαρχία Αλ Χάμζα

Ο Χαμούντ -και τώρα εδώ είναι η είδηση- υπηρετεί στις «ειδικές δυνάμεις» της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Χάμζα».

Η λεγόμενη «Ταξιαρχία Αλ Χάμζα», που δραστηριοποιείται στη βόρεια Συρία, δεν είναι Άραβες ισλαμιστές, είναι Τουρκμένοι της Συρίας.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ. Η Τουρκία τους θεωρεί ομογενείς της.

Από την αρχή του πολέμου στη Συρία, η Τουρκία εξόπλισε τουρκμενικές εθνοϊσλαμικές παραστρατιωτικές μονάδες στη βόρεια Συρία, όπως η «Ταξιαρχία Αλ Χάμζα».

Στόχος να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές της βόρειας Συρίας για να προσαρτηθούν αργότερα στην Τουρκία.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει ένα ψευδοκράτος (όπως στη βόρεια Κύπρο) στα εδάφη που έχει καταλάβει στη βόρεια Συρία.

Αυτοαποκαλείται Συριακή Μεταβατική Κυβέρνηση και οι «υπουργοί» είναι όλοι Τουρκμένοι.

«Στρατός» αυτού του τουρκοσυριακού ψευδοκράτους είναι ο πρώην FSA που τώρα έχει μετονομαστεί σε Συριακός Εθνικός Στρατός.

Η «Ταξιαρχία Αλ Χάμζα» και οι άλλες τουρκμενικές παραστρατιωτικές οργανώσεις υπάγονται σε αυτόν.

Σχετικά άρθρα