Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουμουτσάκος: Δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από τα συμφέροντά μας

Κουμουτσάκος: Δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από τα συμφέροντά μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Τουρκία, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

«Η Άγκυρα ματαιοπονεί αν θεωρεί ότι μπορεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό έναντι της Ελλάδας», επισήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον Alpha 98.9, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε χαρακτηριστικά:

«Αν θα ήθελα να πέρναγα ένα μήνυμα στην Άγκυρα είναι το εξής:

»Μην διαβούν το κατώφλι της λογικής, Θα είμαστε εκεί και απέναντί τους», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και επιβεβαίωσε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται στον Έβρο αυξημένη μεταναστευτική πίεση.

Κουμουτσάκος: Δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από τα συμφέροντά μας

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, υπάρχει υψηλή πιθανότητα να συγκεκριμενοποιηθεί ένα σύστημα κυρώσεων προς την Τουρκία.

Σε ερώτηση, αναφορικά με το αν η Ελλάδα δέχεται εξίσου την πίεση των Ευρωπαίων προκειμένου να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι η χώρα έχει πετύχει ένα πολύ παραγοντικό μείγμα αποφασιστικότητας και νηφαλιότητας.

«Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι εξαλλοσύνης και δαιμονοποίησης της ρητορείας που ακολουθεί ο Ενρτογάν έναντι της χώρας μας. Δεν υπάρχει θέμα γκρίζων ζωνών ούτε άμυνας των νησιών μας».

Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να πλησιάσει η Τουρκία στα έξι ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο, με νέα Navtex, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε:

«Δεν κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω των συμφερόντων της χώρας μας. Να το ακούει με μεγάλη προσοχή αυτό η Άγκυρα».

Σχετικά άρθρα