Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ και ο διάλογος με τον Παναγιωτόπουλο που τον «ξεμπροστιάζει»

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ και ο διάλογος με τον Παναγιωτόπουλο που τον «ξεμπροστιάζει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Με φόντο τις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και το «ανατολίτικο παζάρι» που φαίνεται ότι έχει στήσει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο επίκεντρο της συνομιλίας Δένδια-Στόλτενμπεργκ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο διάλογος Παναγιωτόπουλου-Στόλτενμπεργκ που δείχνει τα φιλοτουρκικά αισθήματα του γγ του ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ αποκαλύφθηκε ο διάλογος που είχε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ σε συνάντησή τους στο Βερολίνο και στην οποία ο Έλληνας υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο διάλογος εκθέτει τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος αρχικά υποστήριξε ότι υπήρξε συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για διάλογο και στη συνέχεια μετά την διάψευση από την Αθήνα υποχρεώθηκε να τα «μαζέψει».

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Παναγιωτόπουλος: Όσο παραμένουν σ’ αυτό το σημείο τόσα πλοία αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι λόγω υπερσυγκέντρωσης, κόπωσης και έντασης πολλών πλοίων σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή.

Στόλτενμπεργκ: Εντάξει. Τι μπορώ να κάνω;

Παναγιωτόπουλος: Να μεσολαβήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να αποσύρει αμέσως ο Ερντογάν όλα τα πλοία.

Στόλτενμπεργκ: Όλα τα πολεμικά;

Παναγιωτόπουλος: Όλα τα πολεμικά.

Στόλτενμπεργκ: Και το Ορούτς Ρέις;

Παναγιωτόπουλος: Βεβαίως και το Ορούτς Ρέις. Αν αποσυρθούν τα πολεμικά, θα φύγει και αυτό, γιατί ποτέ δε βγαίνει χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων.

Σχετικά άρθρα