Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στα Εμιράτα από την Πρεσβεία της χώρας

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στα Εμιράτα από την Πρεσβεία της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ημέρα της Γυναίκας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,

Διαδικτυακή εκδήλωση επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΑΕ στην Αθήνα.

Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας έφερε το σύνθημα «Σχεδιασμός για τα 50 έτη… η Γυναίκα στηρίζει το έθνος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή γυναικών από την ελληνική Βουλή, ΜΜΕ και ακαδημαϊκών από την Ελλάδα.

Η κ. Ιμάν Αλ Ζεγιούντι (Iman Al-Zeyoudi), επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΑΕ στην Αθήνα, επιβεβαίωσε ότι η 28η Αυγούστου είναι μια εθνική ευκαιρία για να γιορτάσουν οι γυναίκες των Εμιράτων τα σημαντικά επιτεύγματά τους και τα κέρδη τους, ειδικά κατά την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους «Ελπίδα»- «Emirates Hope Probe» στον Άρη και την ασφαλή λειτουργία των πρώτων ειρηνικών πυρηνικών σταθμών του Μπαράκα, καθώς και την αποτελεσματική συμβολή τους στις προσπάθειες αντιμετώπισης των επιπτώσεων της εξάπλωσης του Covid-19 και στη μετατροπή αυτής της μοιραίας πρόκλησης σε ευκαιρίες δημιουργικότητας και ανάπτυξης, χάρη στις δυνατότητες που παρέχει η ηγεσία των ΗΑΕ.

Η κυρία Al-Zeyoudi ανέφερε ότι ο ρόλος των γυναικών στα ΗΑΕ έχει αναδυθεί στον πολιτικό τομέα, αφού η Α. Υ. σεΐχης Χαλίφα μπιν Ζαΐντ Αλ Ναχιάν, πρόεδρος του κράτους, εξέδωσε απόφαση για αύξηση του ποσοστού εκπροσώπησης των γυναικών στο Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο στο 50%.

Η κ. Al-Zeyoudi πρόσθεσε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση περιλαμβάνει 9 γυναίκες υπουργούς που διαδραματίζουν ενεργό και θεμελιώδη ρόλο στη διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης και ότι το διπλωματικό σώμα περιλαμβάνει 8 γυναίκες πρέσβεις και διπλωμάτες που εκπροσωπούν τα ΗΑΕ σε διεθνή φόρα.

Εργαζόμενες στην κυβέρνηση

Δήλωσε επίσης ότι το ποσοστό των γυναικών πολιτών που εργάζονται στον κυβερνητικό τομέα πέρυσι ανήλθε σε 51,35%, στον τομέα της εκπαίδευσης 92%, στον τομέα της υγείας, ιατρικής και υποστηρικτικής ιατρικής 81%, στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του πολιτισμού και των τεχνών 65%, σε θέσεις διοίκησης και διοικητικής υποστήριξης 60%, και στον τομέα της μηχανικής/μηχανολογίας και σε βοηθητικές θέσεις στον ίδιο τομέα είναι 51%, και το ποσοστό των γυναικών στο διπλωματικό σώμα έχει φτάσει το 35%, και το ποσοστό των γυναικών δικαστών στα ΗΑΕ έχει φτάσει το 24%, ενώ το ποσοστό των νέων γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιακών οργανισμών είναι 46% και οι γυναίκες αποτελούν το 50% στις θέσεις διοίκησης και διοικητικής υποστήριξης στον δημόσιο τομέα.

Η κ. Al-Zeyoudi ολοκλήρωσε την ομιλία της υπογραμμίζοντας ότι τα ΗΑΕ έχουν σημειώσει αξιοσημείωτες επιτυχίες στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των φύλων, κατακτώντας την πρώτη θέση παγκοσμίως στον δείκτη της απουσίας/εξάλειψης του χάσματος μεταξύ των φύλων στην εγγραφή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάτω των 15 ετών.

Από την πλευρά της, η πρώην πρέσβης της Ελλάδος στα ΗΑΕ, δρ Αικατερίνη Μπούρα, επαίνεσε τις πολιτικές που ενέκρινε η κυβέρνηση των ΗΑΕ για την αύξηση των ευκαιριών για τις γυναίκες και την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην πολιτική ζωή, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πιο σημαντικό βήμα που έχει γίνει, το οποίο ήταν εξαιρετικά σημαντικό στην ιστορία της χώρας, ήταν η ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών στην εκπαίδευση, χάρη στο όραμα του ιδρυτή των ΗΑΕ, σεΐχη Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν αλ Ναχιάν.

Σχετικά άρθρα