Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό πολεμικό σημάδεψε ελληνική φρεγάτα – Το ίδιο είχαν κάνει και σε γαλλική φρεγάτα

Τουρκικό πολεμικό σημάδεψε ελληνική φρεγάτα – Το ίδιο είχαν κάνει και σε γαλλική φρεγάτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Πολεμικό Ναυτικό, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό,

Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να προκαλεί, ειδικά μετά από τις ιστορικές αποστολές στην Κύπρο των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, το επεισόδιο με την «Kemal Reis» αλλά και την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Χάλκη.

Εκείνες τις ημέρες -προφανώς εκνευρισμένοι οι Τούρκοι από τις επιτυχίες αυτές- για πρώτη φορά προχώρησαν σε μια κίνηση που παραλίγο να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου, όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ.

Όπως υποστηρίζει η ελληνική τηλεόραση, την προηγούμενη εβδομάδα, τουρκικό πλοίο σημάδεψε ηλεκτρονικά ελληνική φρεγάτα προκειμένου να την εγκλωβίσει στο ραντάρ του, έχοντας και τα όπλα του στραμμένα προς αυτή.

Συγκεκριμένα, με τα ραντάρ των όπλων τους, πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν τουλάχιστον μια από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων.

Το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά.

Κάτι παρόμοιο είχαν κάνει οι Τούρκοι και με τη γαλλική φρεγάτα στα νερά της Μεσογείου, όταν στη συνέχεια ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέβασε τους τόνους κατά της Άγκυρας τόσο στην ΕΕ όσο και εντός του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση τα ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό του «ΛΗΜΝΟΣ» διότι οι Τούρκοι αναζητούν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε προκλητικές ενέργειες, οι οποίες θα την βοηθήσουν ώστε να κατηγορήσει την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα