Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Die Welt επιμένει: Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ελλάδα

Η Die Welt επιμένει: Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Πολεμικό Ναυτικό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό,

Συνεχίζει το θέμα των εντολών Ερντογάν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας για θερμό επεισόδιο, η εφημερίδα «Die Welt».

Αναφερόμενη στη δική της αποκάλυψη η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εάν εξαρτάται από τον Τούρκο Πρόεδρο, το ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό.

»Αυτό ακριβώς ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τους στρατηγούς του πριν από λίγες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικούς κύκλους.

»Θα έπρεπε όμως να το κάνουν έτσι, ώστε κανείς να μην πεθάνει…

»Όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν, κάποιος άλλος πρότεινε να καταρρίψουν ένα ελληνικό τζετ από τον ουρανό.

»Ο πιλότος θα μπορούσε να σωθεί χάρη στο ειδικό κάθισμα εκτίναξης.

»Αλλά οι στρατηγοί αρνήθηκαν να το κάνουν και αυτό.

»Όταν προετοιμάζεται για πόλεμο ο στρατός ακολουθεί μια συγκεκριμένη σειρά: πρώτα, γίνονται οι συζητήσεις στο παρασκήνιο με τους εμπλεκόμενους, μετά πραγματοποιούνται γυμνάσια, ακολουθούν ακριβές στρατιωτικές ασκήσεις, στη συνέχεια προειδοποιητικά πυρά – και μετά η επίθεση.

»Η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση “γυμνάσια πολέμου”: στα τέλη Αυγούστου το ναυτικό πήρε θέση, τις επόμενες δύο εβδομάδες η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει στρατιωτικά γυμνάσια βορειοδυτικά της Κύπρου, πρόκειται για εξαγγελία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας».

Σχετικά άρθρα