Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χατζηδάκης: Δείξαμε στην Τουρκία ποιος είναι ο πραγματικός δρόμος

Χατζηδάκης: Δείξαμε στην Τουρκία ποιος είναι ο πραγματικός δρόμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κωστής Χατζηδάκης, Τουρκία, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Η ειρήνη και η αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία «δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή τους στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι:

«Με τις συμφωνίες που κάναμε με την Ιταλία και την Αίγυπτο δείξαμε στην Τουρκία ποιος είναι ο πραγματικός δρόμος.

»Τους λέμε, δηλαδή, να έρθουν κι εκείνοι να συμφωνήσουμε, αντί να μένουμε στον 19ο αιώνα και να συνεχίζουμε μια πολιτική που δεν πάει πουθενά.

»Να κλείσουμε τα θέματα των θαλασσίων ζωνών σαν σύγχρονα κράτη και να προχωρήσουμε μπροστά με ειρήνη».

Επίσης ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση περί ευνοϊκής συμφωνίας για την Τουρκία.

«Εάν ίσχυαν οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης, για ποιο λόγο εξερράγη η Τουρκία μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας;

»Και για ποιο λόγο με αφορμή αυτή τη συμφωνία εντάθηκαν οι προκλήσεις;», διερωτήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με αφορμή την έγκριση από το Υπουργικού Συμβούλιο του νέου 10ετούς Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται λόγος για καύση αλλά για «ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων, ακολουθώντας έτσι τον ευρωπαϊκό δρόμο».

Σχετικά άρθρα