Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Ραγκούσης: «Πρώτη φορά στην ιστορία κάηκαν οι Μυκήνες»

Γιάννης Ραγκούσης: «Πρώτη φορά στην ιστορία κάηκαν οι Μυκήνες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργολίδα, Αρχαιολογία, Γιάννης Ραγκούσης, Μυκήνες, Προοδευτική Συμμαχία, Πυρκαγιά, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Πολιτισμού, Φωτιά,

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον Γ. Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας, Γ. Ραγκούση, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και Π. Σκουρολιάκο, Τομεάρχη Πολιτισμού, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σε ανάρτησή του στο Facebook, παρέθεσε τη συγκλονιστική ομολογία της Εφόρου Αρχαιοτήτων Αργολίδας: «Πρώτη φορά στην ιστορία κάηκαν οι Μυκήνες».

Στην παραδοχή ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών δεν είχε καεί ποτέ μέχρι σήμερα, προέβη η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου, απαντώντας στον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση.

Στιχομυθία:

Γ.Ρ: Πότε έχει ξανακαεί ο χώρος;

Έφορος: Ο χώρος δεν έχει ξανακαεί.

Γ.Ρ.: Ποτέ στην ιστορία του, δηλαδή τα τελευταία χρόνια, αιώνες μάλλον όχι, πρώτη φορά.

Έφορος: Ναι, εξ όσων γνωρίζω βεβαίως.

Δήλωση Ραγκούση

Συγκλονισμένος ο Γιάννης Ραγκούσης, από την πυρκαγιά που σάρωσε την πρωτεύουσα των Ελλήνων της Εποχής του Χαλκού, δήλωσε από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών:

«Η λειτουργία του κράτους κρίνεται κι αυτή εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα είναι θλιβερό.

»Για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτός ο τόσο σπουδαίος παγκοσμίως αρχαιολογικός χώρος παραδόθηκε ουσιαστικά ανυπεράσπιστος στις φλόγες.

»Η λειτουργία του κράτους κρίνεται κι αυτή εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θλιβερό, είναι θλιβερό για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες, για την παγκόσμια κοινότητα και είναι θλιβερό, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτός ο τόσο σπουδαίος, ο τόσο σημαντικός παγκοσμίως αρχαιολογικός χώρος παραδόθηκε ουσιαστικά ανυπεράσπιστος στις φλόγες.

»Αυτό, ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών δεν το είχε υποστεί όχι εδώ και χρόνια, αλλά εδώ και αιώνες.

»Υπ΄αυτήν την έννοια λοιπόν είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν και βεβαίως πρέπει στο τέλος να αποδοθούν .

»Το πρώτο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι αυτός εδώ ο αρχαιολογικός χώρος χθες παραδόθηκε ανυπεράσπιστος στις φλόγες, γιατί προφανώς το κράτος του κ. Μητσοτάκη είχε πάει για μπάνιο».

Σχετικά άρθρα