Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πορεία στη Σμύρνη υπέρ της «ανεξαρτησίας των Δωδεκανήσων» διοργανώνει ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί

Πορεία στη Σμύρνη υπέρ της «ανεξαρτησίας των Δωδεκανήσων» διοργανώνει ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκρίζοι Λύκοι, Δωδεκάνησα, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Σμύρνη, Τουρκία,

Πορεία στη Σμύρνη υπέρ της «ανεξαρτησίας των Δωδεκανήσων», ανήμερα της 9ης Σεπτεμβρίου (ημέρα τυπικής παράδοσης της πόλης από τον ελληνικό στρατό), ετοιμάζει ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (Γκρίζοι Λύκοι), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Το στάτους των Δωδεκανήσων πρέπει να επανακετιμηθεί δήλωσε ο Μπαχτσελί, λέγοντας ότι «στις 9 το βράδυ, στις 9 Σεπτεμβρίου που ειναι ο 9ος μήνας», θα διοργανωθεί πορεία αποφασιστικότητας στην οποία θα συμμετάσχουν 81 εθνικιστές έως τη γειτονιά που πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί από 12 επιτροπές του ακροδεξιού κόμματος, με 81 μέλη εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ο Μπαχτσελί είπε πως το θέμα των Δωδεκανήσων είναι «μία πληγή του τουρκικού έθνους που αιμορραγεί» και πως: «Αυτά τα νησιά άδικα, ντροπιαστικά και παράνομα πάρθηκαν από την Τουρκία».

Ο ίδιος ζήτησε να επανεξεταστεί το status των Δωδεκανήσων, λέγοντας πως θα κάνει το θέμα «σημαία» εντός και εκτός Τουρκίας.

Οι Τούρκοι κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα το 1522.

Τα Δωδεκάνησα συμμετείχαν στον ξεσηκωμό τού 1821.

Κατά την Κρητική Επανάσταση του 1867, ξεσηκώθηκαν οι Κάσιοι, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μετά από πολλές περιπέτειες, τόσο στρατιωτικές όσο και διπλωματικές, παρέμειναν υπό την οθωμανική κυριαρχία, μέχρι την έναρξη του Ιταλοτουρκικού Πολέμου, το 1911.

Οι Ιταλοί αποβιβάσθηκαν στην Αστυπάλαια, τη Ρόδο και άλλα νησιά το 1912.

Η ιταλική κυριαρχία διήρκεσε μέχρι το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε και πέρασαν στην Ελληνική δικαιοδοσία το 1946.

Σχετικά άρθρα