Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yeni Şafak: Οι Τούρκοι πλοίαρχοι έχουν εντολή να ανοίξουν πυρ χωρίς περαιτέρω ενημέρωση

Yeni Şafak: Οι Τούρκοι πλοίαρχοι έχουν εντολή να  ανοίξουν πυρ χωρίς περαιτέρω ενημέρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υδρογονάνθρακες,

Χωρίς ενημέρωση προς την τουρκική κυβέρνηση οι κυβερνήτες των τουρκικών πολεμικών πλοίων που συνοδεύουν το ερευνητικό «Oruc Reis» μπορούν να ανοίξουν πυρ σε όποιους τους παρεμποδίσουν στις παράνομες έρευνες τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμά της η Yeni Şafak, οι πλοίαρχοι των πολεμικών πλοίων σε «αμφισβητούμενα» νερά, έχουν την έγκριση της Άγκυρας να απαντήσουν σε τυχόν προκλήσεις χωρίς να ενημερώσουν την κυβέρνηση.

«Η εξουσία βρίσκεται στον κυβερνήτη του πλοίου: Η εντολή έχει δοθεί»

«Προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο στο Πολεμικό Ναυτικό, με τα πλοία που θα συνοδεύουν το Oruc Reis στη Μεσόγειο να έχουν μειώσει τις δικλείδες εμπλοκής.

»Οι διοικητές των πλοίων θα μπορούν να ανταποκριθούν αμέσως σε πιθανή απειλή για το “Oruç Reis” χωρίς να ζητήσουν άδεια από την Άγκυρα», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του γεωτρύπανου «Oruc Reis» στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Σχετικά άρθρα