Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέτσας: Θετικός ο κατάλογος κυρώσεων της Ε.Ε. – Μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί

Πέτσας: Θετικός ο κατάλογος κυρώσεων της Ε.Ε. – Μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Στέλιος Πέτσας, Τουρκία,

Ικανοποιημένος από τα όσα συζητήθηκαν στο άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. εμφανίστηκε ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «βασική επιδίωξη της χώρας είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία και ως εκ τούτου, απεύχεται την χρησιμοποίηση των κυρώσεων από πλευράς της Ε.Ε.

»Όλο το προηγούμενο διάστημα λέγαμε σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει ο δρόμος της αποκλιμάκωσης με συνέπεια και συνέχεια, και υπάρχει και ο δρόμος των κυρώσεων.

»Αυτή την στιγμή έχουμε ως αποτέλεσμα έναν κατάλογο κυρώσεων τον οποίο ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει ο κ. Μπορέλ και τον κατέθεσε και συζητήθηκε σήμερα στο άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων», τόνισε μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «κρατάμε ως θετικό τον κατάλογο κυρώσεων, ελπίζουμε ποτέ να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί γιατί επιθυμούμε πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία και πιστεύουμε ότι έστω και τώρα, η Άγκυρα μπορεί να αποκλιμακώσει την προκλητική της συμπεριφορά και να έχουμε αυτό που επιθυμούμε, σχέσεις καλής γειτονίας.

»Είμαστε ικανοποιημένοι, το δήλωσε και ο κ. Δένδιας γιατί υπάρχει αυτό που είχε δεσμευτεί ο κ. Μπορέλ και είναι κάτι που χαιρέτησαν όλα τα κράτη – μέλη», υπογράμμισε.

Αναφορικά στην επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Πέτσας τόνισε ξεκάθαρη πως υπάρχει πρόθεση από πλευράς του Αμερικανού προέδρου να συνδράμει προς «την έμπρακτη αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο.

»Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι σε μια επιβαρυμένη ημέρα ο κ. Τραμπ αφιέρωσε αρκετό χρόνο για αυτές τις συνομιλίες, για να δείξει ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν ένταση στην περιοχή, αλλά σταθερότητα.

»Κρατάμε ότι επιθυμούν αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, αυτό ήταν το πνεύμα της συνομιλίας.

»Υπάρχει διάθεση να έχει ενεργό ρόλο για να υπάρξει η έμπρακτη αποκλιμάκωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα