Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρ. Κουτσονάσιος: Δεν νοείται κόμμα εξουσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίζει «παρών» σε εθνικό θέμα

Χρ. Κουτσονάσιος: Δεν νοείται κόμμα εξουσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίζει «παρών» σε εθνικό θέμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βουλή των Ελλήνων, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Κουτσονάσιος,

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία για την απόφαση του να ψηφίσει «παρών» στην τμηματική οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο ασκεί το στέλεχος του «ΠΡΑΤΤΩ» Χρήστος Κουτσονάσιος. Σε ανάρτησή του στο Facebook που τιτλοφορείται «Παρών=Απών», γράφει:

«Όταν συζητούνται εθνικά θέματα στην Βουλή δεν νοείται κόμμα εξουσίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση και να υπεκφεύγει πολιτικά με ανεπίτρεπτο τρόπο.

»Αν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι παρά τις αστοχίες της η συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδος- Αιγύπτου είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα, οφείλει να βάλει “πλάτη” στην κυβέρνηση και να ψηφίσει “ναι”.

»Αν, από την άλλη πλευρά, θεωρεί ότι η συμφωνία δεν υπερασπίζεται επαρκώς τα ελληνικά συμφέροντα και ανοίγει «κερκόπορτες», όντας τμηματική, δεν καθορίζει γραμμές βάσεις, παρέχει μειωμένη επήρεια στα νησιά και αφήνει εκτός όλη τη θαλάσσια περιοχή ανατολικότερα του 28ου μεσημβρινού, η μόνη υπεύθυνη και πατριωτική επιλογή στην επικείμενη ψηφοφορία είναι το “όχι”.

»Όταν συζητούνται εθνικά θέματα στην Βουλή, δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει ασκήσεις εσωκομματικής ισορροπίας.

»Το παρών δεν είναι θέση, είναι απουσία θέσης», καταλήγει ο κ. Κουτσονάσιος.

Σχετικά άρθρα