Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκίκας Μαγιορκίνης: Mην ξεγελιέστε, η επιδημία σιγοβράζει – Φοράτε μάσκες

Γκίκας Μαγιορκίνης: Mην ξεγελιέστε, η επιδημία σιγοβράζει – Φοράτε μάσκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Μαγιορκίνης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Υγείας,

Με την πανδημία να συνεχίζει να επελαύνει στη χώρα μας, με τα κρούσματα καθημερινά να είναι πλέον τριψήψια, επέστρεψε την Τρίτη η ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Την ενημέρωση έκανε ο επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, που αντικαθιστά προσωρινά τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι ενθαρρυντικό μεν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φαίνεται μια ανάσχεση στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάει.

Τόνισε ότι αποδεικνύεται πως είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

«Μην μας ξεγελάει η μικρή ανάσχεση του δεύτερου κύματος.

»Φοράτε μάσκες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι «η επιδημία σιγοβράζει και απαιτείται επαγρύπνηση».

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι περιορίστηκε η δραματική εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Επιπλέον, εξήγησε πως θα είχαμε δραματική διασπορά σε όλη τη χώρα, εάν δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, οι περιορισμοί σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας κ.ά.

Επανέλαβε, παράλληλα, ότι για τους πολίτες που επιστρέφουν από διακοπές «θα είναι καλό να υπάρχει ένας εθελοντικός περιορισμός» για ορισμένες ημέρες.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή, ο δείκτης R είναι περίπου κάτω από το 1, αλλά αυτό είναι κατά προσέγγιση.

Σχετικά άρθρα