Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί πιέζουν να πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας

Οι Γερμανοί πιέζουν να πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία, Ελένη Σουράνη, Ιμπραήμ Καλίν, Μέγαρο Μαξίμου, Τουρκία,

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η απόπειρα διαμεσολάβησης του Βερολίνου σε Αθήνα και Άγκυρα, με στόχο την έναρξη νέου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες το διπλωματικό παρασκήνιο αναμένεται να ενταθεί, ιδιαίτερα ενόψει της λήξης (στις 23 Αυγούστου) της ισχύος της NAVTEX βάσει της οποίας το «Ορούτς Ρέις» δραστηριοποιείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στις 28 Αυγούστου πραγματοποιείται το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. (Gymnich) όπου αναμένεται ότι ο Υπατος Εκπρόσωπος Χοσέπ Μπορέλ να παρουσιάσει ένα έγγραφο επιλογών για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την παραβίαση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, την ίδια ημέρα (28 Αυγούστου) καταβάλλονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, η επόμενη τριμερής συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας (Σουρανή, Καλίν, Χέκερ), στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναθέρμανση των διερευνητικών ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Την ίδια ημέρα λήγει και η περίοδος των τριών μηνών από το αίτημα της ΤΡΑΟ στο τουρκικό υπουργείο Ενέργειας για έρευνες στην περιοχή του άκυρου μνημονίου Τουρκίας-Σαράτζ.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα υπογραμμίζουν ότι η ελληνική πλευρά είναι υπέρ του διαλόγου, προσθέτουν ωστόσο ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση της Άγκυρας και την προκλητικότητα που επιδεικνύει.

Προσέθεταν επίσης ότι είναι νωρίς να κρίνει κάποιος αν οι νέες προσπάθειες διαμεσολάβησης θα αποδώσουν καρπούς, μεταδίδει η «Καθημερινή».

Σχετικά άρθρα