Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ο Θέμος “αδειάζει” Το Ποτάμι!

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ο Θέμος “αδειάζει” Το Ποτάμι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Πρώτο Θέμα, Θέμος Αναστασιάδης, ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Στο μακροσκελές άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη στην εφημερίδα του, στο Πρώτο Θέμα, η είδηση δεν είναι στον τίτλο , ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε και όσοι έχουν απομείνει εκεί μέσα είναι ζόμπι. Αυτό το ξέρει όλη η Ελλάδα, εκτός από τους εναπομείνατες ΠΑΣΟΚους (4% σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση).

Η είδηση είναι στην τελευταία παράγραφο, όπου ο Θέμος Αναστασιάδης, ο άνθρωπος που ως εκδότης στήριξε με νύχια και με δόντια Το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη, σε σημείο προεκλογικά το Πρώτο Θέμα -τόσο διαδικτυακά όσο και έντυπα- να έχει γίνει η… κομματική εφημερίδα του “πρωταγωνιστή”, δηλώνει -με έμμεσο αλλά ξεκάθαρο τρόπο- ότι αποσύρει την υποστήριξη από το σημιτικό και νεοφιλελεύθερο μόρφωμα γιατί δεν… τραβάει.

Ο εκδότης γράφει:

“Όλα αυτά μας αφήνουν αναπάντητο ένα τελευταίο αλλά βασικό ερώτημα. Και το… ΠΑΣΟΚ, τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ; Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα το συμπέρασμα είναι ένα: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ούτε θα υπάρξει ξανά ποτέ όπως ήταν, ό,τι κι αν κάνουν. Πάει, τελείωσε, όπως κι άλλα μεγάλα κόμματα στο παρελθόν. Και τα καλά ή κακά (ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς) νέα δεν σταματούν εδώ. Δεν υπάρχει αλλά χρειάζεται να βρεθεί ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ στη θέση του. Και αυτό δεν φαίνεται να είναι το Ποτάμι. Αμφίβολο το αν θα μετεξελιχθεί προς τα εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ… Ή να θα προλάβει να φτιαχτεί κάτι original πασοκικό νέας γενιάς. Πάντως, το υπάρχον, του Γιώργου ή του Βενιζέλου ή του… Πετσάλνικου, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αποδεχθείτε το και… GET A LIFE! Προχωρήστε στη ζωή σας γιατί έχουμε και τις δικές μας”.

Βεβαίως η φράση “…και αυτό δεν φαίνεται να είναι το Ποτάμι…”, με όλες τις διαπιστώσεις που ακολουθούν, ότι δηλαδή υπάρχει κενό που κανείς δεν μπορεί να το καλύψει, σαφώς και δεν αποτελούν καινοφανείς σοφίες του Θέμου Αναστασιάδη. Εμείς στο tribune τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό, πολύ καιρό, από την πρώτη μας ημέρα στο διαδίκτυο.

Η είδηση βρίσκεται πίσω από τις γραμμές του έμπειρου δημοσιογράφου (ανεξάρτητα εάν κανείς συμφωνεί ή όχι με τη δημοσιογραφία του) και εκδότη. Ότι όλο το σύστημα που συνδέεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη λεγόμενη δημοκρατική παράταξη, με την ευρεία και κοινωνική της διάσταση, αναγνωρίζει πλέον το αδιέξοδο, για το οποίο πρωτίστως υπεύθυνο είναι αυτό το σύστημα.

Αφού φρόντισαν να “πνίξουν” και να “σιγήσουν” όλες εκείνες τις φωνές και τις προσωπικότητες που μπορούσαν να αναπληρώσουν το κενό, υποστηρίζοντας φανερά είτε τα ζόμπι, που αναφέρει ο Θέμος, είτε τερατογενέσεις όπως τους “58”, μετά Το Ποτάμι, τις Ελιές κι άλλες βλακείες, που η κοινωνία -παρά την πλύση εγκεφάλου που της κάνουν- τις φτύνει, τώρα ομολογούν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και δια στόματος Θέμου πετάνε το μπαλάκι μακριά τους, γράφοντας “προχωρήστε στη ζωή σας γιατί έχουμε και τις δικές μας”.

Η αλήθεια είναι ότι οι ζωές του Θέμου Αναστασιάδη και των άλλων σαν τον Θέμο είναι μια χαρά. Οι ζωές των πολιτών υποφέρουν. Κι αν όλοι αυτοί αναγνωρίζουν τα αδιέξοδα και τα κενά που προκάλεσαν οι επιλογές τους, ας κάτσουν στην άκρη κι ας αφήσουν να γεννηθεί το νέο. Αλλιώς, η μαύρη τρύπα που δημιουργήσατε, Θέμο και οι άλλοι, θα ρουφήξει κι εσάς μέσα…

Σχετικά άρθρα