Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι φοβούνται περισσότερο οι Τούρκοι – Το ομολόγησε ο Ομέρ Τσελίκ ενώ παρίστανε τον «νταή»

Τι φοβούνται περισσότερο οι Τούρκοι – Το ομολόγησε ο Ομέρ Τσελίκ ενώ παρίστανε τον «νταή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Κύπρος, Ομέρ Τσελίκ, Συνθήκη των Σεβρών, Τουρκία,

«Πειρατική συμφωνία» χαρακτήρισε την τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ο Ομέρ Τσελίκ. Ο εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, εξαπέλυσε μια σειρά από απειλές στις οποίες συμπεριέλαβε και τη Δυτ. Θράκη. Ομολόγησε όμως και τον μεγαλύτερο φόβο των Τούρκων.

«H Ελλάδα κυνηγάει ένα λάθος παιχνίδι.

»Προειδοποιούμε την Ελλάδα.

»Το παιχνίδι που παίζει μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία.

»Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε “ελληνικό θέατρο” μέσω της διπλωματίας.

»Θέτουν ενώπιόν μας μία νέα συνθήκη των Σεβρών», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ως «πειρατική».

Μία νέα Συνθήκη Σεβρών, που τρέμει μόνο και στην ιδέα της για αυτό και την αναφέρει, σημαίνει διαμελισμός της Τουρκίας.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των Τούρκων. Ότι μετά την περικύκλωσή τους θα ακολουθήσει ο διαμελισμός της Τουρκίας.

Για αυτό και επανέλαβε ότι, η Ελλάδα δεν θα φυλακίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας και ότι το Καστελόριζο δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

«Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου δεν αποτελεί μία τέτοια δομή που να μπορεί να εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους με οποιονδήποτε τρόπο.

»Επομένως, αυτή η συμφωνία είναι μια πειρατική συμφωνία. Δεν έχει καμία ισχύ», είπε, ενώ συνέχισε να προειδοποιεί Ελληνοκύπριους και Έλληνες ότι κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση χωρίς να έχουν πρώτα συμφωνήσει με την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ».

Ο Ελλάδα ενεργεί πιο πάνω κι από το μπόι της

Ο Ομέρ Τσελίκ συνέστησε μάλιστα σε Ελλάδα και Κύπρο να αφήσουν την εχθρική στάση κατά της Τουρκίας, αν θέλουν να επικρατήσει η σταθερότητα και να επέλθει η ευημερία στην ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε ενέργειες που είναι πιο πάνω και από το μπόι της, ενώ για την Κύπρο είπε ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Γαλλία για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Μεγαλονήσου.

Η Γαλλία παρασύρει την Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος καταφέρθηκε για άλλη μια φορά εναντίον της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι εκείνη παρασύρει την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

«Οι Γάλλοι δεν ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα της περιοχής.

»Φροντίζουν τα συμφέροντά τους. Εάν θέλετε εδώ σταθερότητα και ειρήνη η Δημοκρατία της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου είναι οι πιο αξιόπιστοι εταίροι.

»Για εκείνους που δημιουργούν ντε φάκτο καταστάσεις και προσπαθούν να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας, δεν έχουμε να δώσουμε ούτε μια σταγόνα νερού από τη Γαλάζια Πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα από τη μία λέει ότι θέλει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και από την άλλη υπογράφει πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο.

»Αυτό στο οποίο προσπαθεί να σας παρασύρει η Γαλλία, θα στραφεί εναντίον σας», είπε απευθυνόμενος στους Έλληνες ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε παραδείγματα ακόμη και διεθνών δικαστικών αποφάσεων που απεικονίζουν την ορθότητα –όπως υποστήριξε- των θέσεων της Τουρκίας.

Όπως το 1977 η υπόθεση Αγγλίας-Γαλλίας, η υπόθεση Καναδά-Γαλλίας το 1992, η υπόθεση Ρουμανίας-Ουκρανίας το 2009 και η υπόθεση Λιβύης-Μάλτας το 1985.

«Όλες αυτές οι υποθέσεις επιβεβαιώνουν την ορθότητα των θέσεων μας σχετικά με τη υφαλοκρηπίδα και τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

Η Τουρκία πάντα δίπλα στην «τουρκική» μειονότητα της Δ. Θράκης

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία αναφέρθηκε και στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, χαρακτηρίζοντάς την «τουρκική» και κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ προειδοποίησε ότι «η τουρκική μειονότητα δεν είναι μόνη της».

Σχετικά άρθρα