Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χαρδαλιάς λέει ότι δεν φταίει ο τουρισμός για τα κρούσματα – Δηλαδή τα είχαμε εδώ και τα… κρύβαμε;

Ο Χαρδαλιάς λέει ότι δεν φταίει ο τουρισμός για τα κρούσματα – Δηλαδή τα είχαμε εδώ και τα… κρύβαμε;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βύρων Κοτζαμάνης, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Τουρισμός, Τουρίστες, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Υγείας,

Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα μας, τόνισε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό διευκρινίζοντας πως το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια και το 17% εισαγόμενα. Βεβαίως αυτό το επιχείρημα χρειάζεται περαιτέρω διευκρινήσεις, διότι πριν ανοίξουν τα σύνορα τα κρούσματα έτειναν να εκμηδενιστούν. Αυτό σημαίνει, εάν η έξαρση οφείλεται σε εγχώρια κρούσματα, ότι τα είχαμε εδώ και τα κρύβαμε; Ο κ. Χαρδαλιάς μάλλον επιχειρεί να θολώσει την αλήθεια. Δεν μας είπε, για παράδειγμα, ένα εισαγόμενο κρούσμα για πόσα εγχώρια μπορεί να ευθύνεται. Ίσως δεν του το είπε η τεχνητή νοημοσύνη που συμβουλεύεται. Λέτε;

Πάντως, εμείς υπενθυμίζουμε τι είπε το Αριστοτέλειο: Για την έξαρση του κορωνοϊού ευθύνονται τουρίστες σε προσυμπτωματική φάση

Ο κ. Χαρδαλιάς να το συζητήσει το θέμα με τον Αριστοτέλειο. Αρκετά με τις αντιφάσεις και τους παλικαρισμούς. Θα δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό που να στέκουν.

Όπως αναμενόταν, έριξε το μπαλάκι σε… πλανητικό φαινόμενο. Σημείωσε ότι παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων παγκοσμίως- ακόμα και σε χώρες που κράτησαν κλειστά τα σύνορά τους στον τουρισμό, όπως το Ισραήλ και η Νέα Ζηλανδία.

Ωστόσο, και παρά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρας μας, η Ελλάδα παραμένει συγκριτικά με άλλες χώρες σε καλύτερο επίπεδο- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς «η πανδημία δεν εμφανίζει σημάδια υποχώρησης».

Εδώ όμως έχουμε μια ακόμη εύλογη απορία: Θυμάστε που μας έλεγαν ότι το καλοκαίρι ο ιός είναι πιο ευάλωτος; Τώρα τι έγινε; Το καλοκαίρι δυνάμωσε;

Τι λέτε κ. Χαρδαλιά; Ποια είναι τελικά η καλή εποχή του ιού; Ξέρετε; Τι σας είπε η τεχνητή νοημοσύνη;

Στατιστικά στοιχεία από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό

«Είμαστε 132η χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα ανά ένα εκατ. κατοίκους και 108η σε θανάτους ανά ένα εκατ. κατοίκους», ανέφερε διευκρινίζοντας πως δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων.

Εισαγόμενα είναι άλλωστε μόνο τα 615 σε πάνω από 319.000 ελέγχους και πάνω από 2 εκατ. αφίξεις κατά τη διάρκεια της «ανοιχτής» στον τουρισμό περιόδου.

Σημείωσε επίσης ότι αναμένονται οι αποφάσεις για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές αλλά και τις αποφάσεις που θα καθορίσουν τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Εν τω μεταξύ ήδη έχουν αρχίσει και επιστρέφουν πολίτες στις εργασίες τους. Δεν κάνουν οι πολίτες διακοπές διαρκείας όπως τα στελέχη του Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε χθες ότι έχει «κλειδώσει» για τις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ερωτηθείς, για την κατάσταση στην Αττική και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown σημείωσε ότι «απέχουμε πάρα πολύ», ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου διευκρίνισε πως όλα είναι υπό έλεγχο και πως η απόφαση για τη λήψη έκτακτων μέτρων σε αυτά τα νησιά δεν βασίστηκε στους απόλυτους αριθμούς των κρουσμάτων.

«Η μη ανακοίνωση κρουσμάτων ανά νησί- αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα- δεν γίνεται για λόγους αδιαφάνειας, αλλά για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα (στοχοποιώντας κάποιες περιοχές).

»Αλλιώς αντιμετωπίζουμε 20 κρούσματα που οδηγούν σε cluster, και αλλιώς 20 κρούσματα που μπορούν να φέρουν πολλαπλάσια κρούσματα, είπε ο υφυπουργός.

Ό,τι θέλει λέει ο υφυπουργός, έτσι μας φαίνεται.

Απαντώντας, τέλος, στις κατηγορίες για απόκρυψη κρουσμάτων κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, τονίζοντας πως «στην Ελλάδα της φήμης και των fake news θα έπρεπε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί, για θέματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ατζέντας.

»Για ποιο λόγο να κρύψει κάποιος κρούσματα; Κανένα κρούσμα δεν κρύβεται».

«Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοι» κατέληξε.

Αλήθεια; Διαβάστε τι έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης: Η κυβέρνηση απέκρυψε τα κρούσματα σε Πάρο-Αντίπαρο και το ομολόγησε

Σχετικά άρθρα