Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομέρ Τσελίκ: Δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα θάλασσας της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ομέρ Τσελίκ: Δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα θάλασσας της «Γαλάζιας Πατρίδας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ, Τουρκία,

Δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα θάλασσας της «Γαλάζιας Πατρίδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε ανάρτησή του στο Twitter ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.

«Δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στη δική μας “Γαλάζια Πατρίδα”», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν απειλείται.

Αναφέρθηκε επίσης σε έκνομο «ελληνικό θέατρο» στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Ελλάδα για κακομαθημένη συμπεριφορά.

Αυτό που καταλαβαίνει η Ελλάδα ως διπλωματία, έγραψε, είναι να επιβάλλει την κακομαθημένη της συμπεριφορά ως πολιτική της Ευρώπης.

Καταφέρθηκε επίσης κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος -κατά τον Ομέρ Τσελίκ- επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που διαχειρίστηκε εμπλέκεται τώρα στην Αν. Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» των νεο-οθωμανών Τούρκων διεκδικεί το μισό Αιγαίο και τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά άρθρα