Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης ευχαρίστησε με tweet στα γαλλικά τον Εμ. Μακρόν για τη στήριξή του

Ο Μητσοτάκης ευχαρίστησε με tweet στα γαλλικά τον Εμ. Μακρόν για τη στήριξή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τουρκία,

Μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξή του στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με tweet στον επίσημο λογαριασμό του.

Το μήνυμα, γραμμένο στα γαλλικά, αναφέρει:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του.

»Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες.

Έπειτα ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία.

«Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο.

Σχετικά άρθρα