Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαθιά συνεννόηση Ελλάδας-Ισραήλ-Αράβων: Τρόμος στο Λευκό Σαράι της Άγκυρας – Τα τέσσερα φώτα

Βαθιά συνεννόηση Ελλάδας-Ισραήλ-Αράβων: Τρόμος στο Λευκό Σαράι της Άγκυρας – Τα τέσσερα φώτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιάιρ Νετανιάχου, Γκάμπι Ασκενάζι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Νίκος Δένδιας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Βαθιά συνεννόηση σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Το πρωί της Τετάρτης η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη της στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ο πρεσβευτής του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι, επισκέφθηκε τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι. Αθήνα και Ιερουσαλήμ, οι δύο πυλώνες του δυτικού πολιτισμού, η «ιερή συμμαχία», αναγνωρίζουν την κοινή απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του νεο-οθωμανισμού, που διακηρύττει την επιθυμία του να υψώσει τα λάβαρα της κατάκτησης σε Αθήνα και Ιερουσαλήμ, μετά την «κατάκτηση» της Αγίας Σοφίας.

Οι δύο ναοί, Παρθενώνας και Σολομώντα, δεν θα υποδουλωθούν ποτέ ξανά σε ασιάτη τύραννο, σε εισβολέα κατακτητή από τις μογγολικές στέπες. Αθήνα και Ιερουσαλήμ, τα δύο φώτα, στέλνουν σινιάλο πανστρατιάς και συμμαχίας ελευθερίας στο τρίτο φως του αραβικού κόσμο. Όταν ανάψουν τα τρία φώτα των αρχαίων πολιτισμών, της συμμαχίας των αρχαίων λαών απέναντι στους εισβολείς, θα συνταχθούν και οι λεγεώνες των Κούρδων με τις ιερές φλόγες του Μίθρα. Το τέταρτο φως. Και τότε θα σημάνει από τα Βαλκάνια έως τον Κόλπο το σύνθημα της κατάλυσης της βαρβαρότητας.

Οι σύμμαχοι συγκεντρώνονται, τα λάβαρα ανεμίζουν, οι γαλανόλευκες σημαίες Αθήνας και Ιεροσολύμων θα προελάσουν μαζί με τα λάβαρα της αραβικής και κουρδικής ελευθερίας.

«Πυρετός» Αθήνας – Ισραήλ

Ευκρινής είναι τις τελευταίες ώρες η προσέγγιση, αλλά και συναντίληψη Αθήνας – Ισραήλ, όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, καθώς οι δυο πλευρές έχουν πυκνώσει τις διπλωματικές επαφές τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλά, μετά τη συνάντηση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι με τον Νίκο Δένδια, έγινε γνωστό ότι ο κ. Αμράνι συναντήθηκε και με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.


 
Οι κ. Παναγιωτόπουλος και Αρμάνι συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Ο ισραηλινός πρέσβης ανεφέρθη στην ανακοίνωση της Ισραηλινής Κυβερνήσεως, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, εξέφρασε νωρίτερα με ανακοίνωσή του το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα. Περαιτέρω, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Σημειώνεται ότι ακόμα και ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιάιρ Νετανιάχου, στήριξε την Ελλάδα μέσω Twitter.

Έτοιμοι και οι Άραβες

Ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις με την τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εάν μπορούσαν θα είχαν καταστρέψει την Τουρκία εχθές.

Τρόμος στο Λευκό Σαράι

Στο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν εκτός από τη συνήθη νευρικότητα έχει αρχίσει να διαχέεται και φόβος.

Φόβος πραγματικός ότι έρχεται το τέλος τους, εξαιτίας της αμετροέπειάς τους.

Του ξέφυγε του «Γκρίζου Λύκου» Μπαχτσελί ο φόβος που έχει κυριεύσει τις ψυχές τους. Απειλώντας νωρίτερα την Ελλάδα, του ξέφυγε η αλήθεια, η αιτία του τρόμου τους:

«Κανένας δεν θα μπορέσει να εκδιώξει την Τουρκία από την Μεσόγειο, να μας εγκλωβίσει στην Ανατολία».

Θα είναι τυχεροί εάν στο τέλος τους μείνει έστω η Ανατολία.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται απέναντί τους είναι ανυπέρβλητες. Θα ισοπεδωθούν, θα εξαλειφθούν.

Σχετικά άρθρα