Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαν Κοέν: Γιατί τα ψαράδικά μας δεν περικυκλώνουν το «Ορούτς Ρέις»;

Ζαν Κοέν: Γιατί τα ψαράδικά μας δεν περικυκλώνουν το «Ορούτς Ρέις»;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γνωστός Ελληνοεβραίος δημοσιογράφος Ζαν Κοέν κατέθεσε μια αιρετική άλλα ενδιαφέρουσα πρόταση στο Facebook για αναχαίτιση του «Ορούτς Ρέις»:

«Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο η αδελφούλα μου από το Ισραήλ, όπου διαμένει, να με ρωτήσει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με την Τουρκία.

»Αφού της εξήγησα εξέφρασε την ίδια απορία που έχω και εγώ.

»Είπε η Λίλη: “Το ναυτικό της Ελλάδας είναι από τα καλύτερα οι ΟΥΚ, από ότι ακούμε δω στο Ισραήλ, είναι σε υψηλότατο επίπεδο γιατί δεν κάνουν κάτι να το καταλάβουν και να το ρυμουλκήσουν στον Πειραιά:”

»Της εξήγησα πως η Ελλάδα έχει τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα με πολέμους.

»Και τότε μου έριξε μία ιδέα που με κούφανε (δεν είναι η πρώτη φορά).

»Λέει η Λίλη: “Η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα κατά κάποιον τρόπο, έχει χιλιάδες βάρκες, ψαράδικα, ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά κλπ κλπ.

»”Αφού η κυβέρνηση φοβάται την εμπλοκή να μαζευτούν όλα τα ιδιωτικά πλεούμενα της περιοχής να πάνε εκεί και να περικυκλώσουν το ερευνητικό, αναγκάζοντας έτσι την Τουρκία να οπισθοχωρήσει ή την Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του ερευνητικού να το ρυμουλκήσει είτε σε ελληνικό λιμάνι ή έξω από τα χωρικά της ύδατα”.

»Τι της λες τώρα. Άδικο έχει; Τόσο λιπόψυχοι είμαστε. Για την Ιστορία η Λίλη είναι δικηγόρος και έχει μάστερ σε αεροπορικό και διαστημικό δίκιο, που σημαίνει μάλλον κάτι ξέρει από διεθνές δίκιο».

Την ανάρτηση του Ζαν Κοέν επικρότησε ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος σχολίασε: «Μπράβο της Λολης που σκέφτεται δημιουργικά».

Σχετικά άρθρα