Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζ. Πάιατ: «Ειρηνική επίλυση» των οριοθετήσεων ΑΟΖ «σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο»

Τζ. Πάιατ: «Ειρηνική επίλυση» των οριοθετήσεων ΑΟΖ «σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Δένδιας, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε «ευγνώμων για την ευκαιρία ενημέρωσης» από τον Νίκο Δένδια.

Ο κ. Πάιατ επιβεβαίωσε την αμερικανική υποστήριξη στον διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας και στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, θεμέλιο «για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία».

«Ως ζήτημα αρχής», πρόσθεσε ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης στη χώρα μας, «ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά θέματα οριοθέτησης στη θάλασσα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την δυσπιστία».

Σχετικά άρθρα