Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις – Δεν θα μας εγκλωβίσουν στις τουρκικές ακτές

Ερντογάν: Η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις – Δεν θα μας εγκλωβίσουν στις τουρκικές ακτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άνγκελα Μέρκελ, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία, Δωδεκάνησα, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Καστελλόριζο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» έχει ποντίσει καλώδια εντός της ελληνικής ΑΟΖ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έδειξε αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω, ενώ την ίδια στιγμή… κάλεσε σε διάλογο της χώρες της Μεσογείου προκειμένου να βρουν κοινά αποδεκτή λύση που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο διεμήνυσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα σχέδιά της και επιτέθηκε στην Ελλάδα για τη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και είχε συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το Βερολίνο να μην κάνει γεωτρήσεις και έρευνες, «η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις με τη συμφωνία της με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ».

«Έτσι η Τουρκία προχωρά τις έρευνες» είπε, καθιστώντας σαφές πως το «Oruc Reis» θα συνεχίσει με τις έρευνες και εκτοξεύοντας νέες απειλές.

«Το να αγνοεί κανείς τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα τεράστιο κομμάτι γης όπως είναι η Τουρκία αποτελεί λάθος.

»Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές».

Ζητά… διάλογο

Την ίδια στιγμή με το μπαράζ απειλών, ο πρόεδρος της γείτονος απηύθυνε έκκληση να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χώρες της περιοχής για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

«Ας ενωθούμε όλες οι χώρες της Μεσογείου.

»Ας βρούμε μια φόρμουλα που να είναι αποδεκτή από όλους και να προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Τόνισε, δε, πως η Τουρκία είναι πρόθυμη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

«Είμαστε πάντα εκεί, έτοιμοι για την επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και σε δίκαιη βάση».

Σχετικά άρθρα