Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή σοσιαλπατριωτών με τους «53» του Τσακαλώτου μετά από αμφιλεγόμενο κείμενό τους για τα ελληνοτουρκικά

Οργή σοσιαλπατριωτών με τους «53» του Τσακαλώτου μετά από αμφιλεγόμενο κείμενό τους για τα ελληνοτουρκικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγαμέμνων Τάτσης, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Καστελλόριζο, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Μεγάλη ένταση επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαιτίας της δημοσίευσης κειμένου των «53», της ομάδας Τσακαλώτου, το οποίο στρέφεται εναντίον στελεχών της πατριωτικής αριστεράς -κυρίως στελεχών που προέρχονται από το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μόνο-, αποκαλεί «μαξιμαλισμό» τη συνάντηση της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή: «Αντίθετα, στη δική μας λογική θα ήταν καταστροφική μία εμμονή στο μαξιμαλιστικό σχέδιο για κοινή ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου», θεωρεί «…λάθος πολιτική» τις «επιχειρήσεις αποκλεισμού της Τουρκίας…» και απαξιώνει τα τριμερή σχήματα της Ελλάδας με χώρες της περιοχής, γράφοντας ότι: «Η πολιτική της συγκρότησης τριμερών και τετραμερών συμμαχιών με Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία, Κύπρο φαίνεται ότι εξάντλησε τα όριά της, χωρίς να προσφέρει λύσεις, ούτε να αποκλιμακώνει τις εντάσεις στην περιοχή».

Στελέχη που πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου μόλις διάβασαν το κείμενο [ΕΔΩ] το χαρακτήρισαν «βαθιά μειοδοτικό», «ευθυγραμμισμένο με τις τουρκικές επιδιώξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», «σαν να είναι γραμμένο καθ υπόδειξη γερμανικών συμφερόντων».

Δεν είναι μυστικό ότι οι «53» του κ. Τσακαλώτου φαίνεται να «συμφωνούν» με τους εκσυγχρονιστές της «Γέφυρας» στα εθνικά θέματα, αν και αμφότερες οι δύο «γκρούπες» δεν έχουν καμία κοινωνική απήχηση.

Σε κάθε περίπτωση το κείμενο των «53» ρίχνει λάδι στη φωτιά, με πολλά σοσιαλπατριωτικά στελέχη να διαρρέουν ότι δεν υπάρχει άλλη υπομονή και είναι πλέον αποφασισμένα για σκληρή σύγκρουση μαζί τους.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του γνωστού δικηγόρου Αγαμέμνονα Τάτση, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα της πτέρυγας του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παραθέτει μια φράση από το κείμενο των «53» και στη συνέχεια σχολιάζει:

«”Διευκρινίζουμε λοιπόν, ότι με ανησυχία βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευτυχώς όχι πολλούς αλλά αρκετούς, αγαπητούς φίλους και φίλες να δανείζονται στο όνομα της αριστερής αντιπολίτευσης, χλαμύδες, ακόντια και περικεφαλαίες που περίσσεψαν από την περίοδο των συλλαλητηρίων για το μακεδονικό”.

»Έτσι αποφάσισαν να “ντύσουν” όλους εμάς, οι σύντροφοι.

»Αυτή είναι η κριτική σε εμάς που πιστεύουμε ότι η Αριστερά είναι ταυτισμένη με με πατριωτικούς αγώνες και σταθερά ταγμένη στην υπεράσπιση των δικαίων του Ελληνικού Λαού.

»Ώστε γίναμε εθνικιστές και “μακεδονομάχοι” εμείς που αναδείξαμε την προχειρότητα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της δεξιάς, εμείς που δεν αποδεχόμαστε την περιορισμένη ΑΟΖ στα μισά νησιά του Αιγαίου, εμείς που διαφωνήσαμε -όπως και ο Κυπριακός Λαός-, στο σχέδιο Ανάν.

»Και καλούν οι σύντροφοι σε διάλογο με την Τουρκία για την “ειρηνική διευθέτηση των υπαρκτών εκκρεμοτήτων στην περιοχή” (όπως λένε).

»Μόνο που δε μας λένε ποιες είναι οι εκκρεμότητες;

»Διότι εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία και μόνη εκκρεμότητα:

»H οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Μήπως υπάρχουν και άλλες, όπως η αξίωση της Τουρκίας για περιορισμό της κυριαρχίας στα 6.νμ, για διορισμό Μουφτή, για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ενώ κατά παράβαση των συνθηκών απέναντι υπάρχει αποβατική δύναμη, για το καθεστώς των μικρών νησιών των Δωδεκανήσων και όσα ο μαξιμαλιστικός τουρκικός εθνικισμός επιχειρεί να βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων;», γράφει ο κ. Τάτσης.

Πάντως το τελευταίο που ήθελε αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας είναι να ξεσπάσει εσωκομματικός πόλεμος μεταξύ σοσιαλπατριωτών και «53».

Διαβάστε το κείμενο των «53» ΕΔΩ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Σχετικά άρθρα