Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγκούσης για Εύβοια: Η κυβέρνηση είχε λάβει όλη τη μετεωρολογική πρόβλεψη

Ραγκούσης για Εύβοια: Η κυβέρνηση είχε λάβει όλη τη μετεωρολογική πρόβλεψη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ραγκούσης, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Εύβοια, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

«Εντελώς εκτεθειμένη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε γραπτή δήλωσή του, σε συνέχεια των τοποθετήσεων των μετεωρολόγων για την Εύβοια.

«Εντελώς εκτεθειμένη είναι πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του κ. Κ. Λαγουβάρδου, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, καθώς και του κ. Θ. Κολυδά, διευθυντή Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου στην ΕΜΥ», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με τις δηλώσεις και των δύο διευθυντών, επιβεβαιώθηκε πως η κυβέρνηση είχε λάβει επίσημα κι έγκαιρα όλη την απαιτούμενη μετεωρολογική πληροφόρηση και πρόβλεψη για τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου στην Εύβοια, που οδήγησε στον άδικο θάνατο των συμπολιτών μας».

«Επομένως, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είπε συνειδητά ψέματα με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγωδία που εξελίχθηκε», αναφέρει ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας:

«Και σωστή μετεωρολογική πρόβλεψη είχαν λάβει και το 112 έπρεπε να είχαν ενεργοποιήσει.

»Και δεν έπραξαν όσα όφειλαν και για να δικαιολογηθούν κατέφυγαν σε χυδαία κι ανεπίτρεπτα ψέματα».

Σχετικά άρθρα