Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύσκεψη αρχηγών για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για ΑΟΖ θέλει το ΚΙΝΑΛ

Σύσκεψη αρχηγών για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για ΑΟΖ θέλει το ΚΙΝΑΛ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Δένδιας, ΠΑΣΟΚ, Σάμεχ Σούκρι, Υπουργείο Εξωτερικών, Φώφη Γεννηματά,

Ενστάσεις για τη μερική συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών διατυπώνει το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι αν και «διεμβολίζει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, μπορεί να περιπλέκει τα θέματα οριοθέτησης στις ζώνες που επιλέχθηκαν να παραμείνουν εκτός της Ελληνο- Αιγυπτιακής συμφωνίας».

Το ΚΙΝΑΛ ασκεί κριτική και στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι όσο «δεν επιδιώκει τη συνεννόηση για διαμόρφωση Εθνικής γραμμής και αρνείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη των επιλογών του».

Σε κάθε περίπτωση, το Κίνημα Αλλαγής ζητά σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και επιφυλάσσεται για αξιολόγηση της συμφωνίας, μετά από πλήρη ενημέρωση σε σχέση με τους όρους της.

Αναλυτικά το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Η σταθερή θέση μας είναι ότι τα Ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, με βάση και το διεθνές δίκαιο.

»Η επιδίωξη τα τελευταία 15 χρόνια της χώρας μας ήταν η πλήρης οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

»Η μερική συμφωνία ενώ διεμβολίζει το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, μπορεί να περιπλέκει τα θέματα οριοθέτησης στις ζώνες που επιλέχθηκαν να παραμείνουν εκτός της Ελληνο- Αιγυπτιακής συμφωνίας.

»Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν επιδιώκει τη συνεννόηση για διαμόρφωση Εθνικής γραμμής και αρνείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη των επιλογών του.

»Σε κάθε περίπτωση τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή διαχείριση ούτε για στείρα αντιπολίτευση και επιφυλασσόμαστε για την αξιολόγηση μετά από πλήρη ενημέρωση μας σε σχέση με τους όρους της συμφωνίας».

Σχετικά άρθρα