Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Κάθε λανθασμένη απόφαση στοιχίζει ακριβά στην κοινωνία

Μίχαλος: Κάθε  λανθασμένη απόφαση στοιχίζει ακριβά στην κοινωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Κάθε λανθασμένη απόφαση στοιχίζει ακριβά στην οικονομία και στη κοινωνία”, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην ομιλία του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η ΚΕΕ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξη Νίκο Δένδια.

Ο Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που είχε προηγηθεί, τόνισε ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί α την κυβέρνηση είναι οι σωστοί, αλλά έκανε λόγο για παραλείψεις και λάθη που στοιχίζουν ακριβά στη χώρα και στις επιχειρήσεις.

Ζήτησε φορολογικές ελαφρύνσεις, ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές δόσεις και απεμπλοκή από την γερμανικής έμπνευσης πολιτική σκληρής λιτότητας”.

Η ομιλία του Κ. Μίχαλου:

“Ακούσαμε όλοι μας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, στο Βελλίδειο.

Ελάχιστοι ίσως είναι αυτοί που θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με τους στόχους που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του.

Στόχους, όμως, μακροπρόθεσμους, σε μεγάλο βάθος χρόνου για τη σημερινή σκληρή ελληνική πραγματικότητα.

Και σήμερα ζούμε σε εποχή υψηλών ταχυτήτων. Σε εποχή που κάθε χαμένο δευτερόλεπτο σε φέρνει χρόνια πίσω. Σε μια εποχή που κάθε λανθασμένη απόφαση στοιχίζει ακριβά στην οικονομία και στη κοινωνία.

Και βεβαίως ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, οι μικρομεσαίοι, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, -όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας αποκάλεσε-, θέλουμε πολιτική σταθερότητα, όπως θέλουμε και ευνοϊκό περιβάλλον για να δραστηριοποιηθούμε.

Όχι μόνο για δικό μας όφελος. Αυτό το έχουμε αποδείξει. Για όφελος της ελληνικής οικονομίας και φυσικά του κοινωνικού συνόλου. Για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και στην μείωση της μάστιγας της ανεργίας. Γιατί χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχουν και θέσεις εργασίας.

Δεν μπορούμε, όμως , να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε εχθρικές πολιτικές από μέρους της Πολιτείας.

Δεν ζητάμε παρά το αυτονόητο. Να μην μας θέτουν προσκόμματα στην προσπάθεια μας για έξοδο της αγοράς από τη κρίση και επιστροφή στην ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί , με φόρους που θυμίζουν κομμουνιστικό καθεστώς, είτε στις περιουσίες μας όπως ο ΕΝΦΙΑ, είτε στη φορολόγηση των κερδών μας. Ποιών κερδών άλλωστε. Κέρδη στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον. Μόνο ζημίες και αναπόφευκτα λουκέτα. Αυτά θέλουμε να διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση.

Θέλουμε ένα σταθερό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα. Χωρίς παραλογισμούς με συντελεστές που στη πράξη ξεπερνούν το 50%. Χωρίς δημευτικούς φόρους τύπου ΕΝΦΙΑ. Χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους.

Εδώ και 6 χρόνια έχουμε σηκώσει ως επιχειρηματική τάξη μεγάλο φορτίο. Μεγαλύτερο από αυτό που μας αναλογούσε, λόγω της κρίσης. Και κάποιοι από εμάς άντεξαν. Άποιοι Κάποιοι άλλοι, δυστυχώς, όχι.

Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στις πολιτικές σκληρής λιτότητας. Δεν οδηγούν πουθενά. Η Ευρώπη πρέπει να πρωτοστατήσει για την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής. Οι γερμανικές εμμονές δεν ωφελούν. Το αναγνωρίζουν και το φωνάζουν μάλιστα, όλο και πιο πολλοί από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν θα ήθελα να μακρηγορήσω, άλλο. Περιμένω με αγωνία να ακούσω από τον υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Νίκο Δένδια, τα σχέδια του υπουργείου του για μα σειρά μεγάλων οικονομικών ζητημάτων. Για το ΕΣΠΑ, για τα κόκκινα δάνεια, για τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς. Εμείς είμαστε στο πλευρό της Πολιτείας, όπως πάντα.

Επικροτούμε τις σωστές πολιτικές και κριτικάρουμε εποικοδομητικά τα σφάλμα της. Για το καλό της εθνικής μας οικονομίας και της χώρα μας».

Σχετικά άρθρα