Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές με τους Τούρκους ο Παύλος Αποστολίδης

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές με τους Τούρκους ο Παύλος Αποστολίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Παύλος Αποστολίδης, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ίσως και εντός του Αυγούστου αναμένονται να ξεκινήσουν οι διευρευνητικές συζητήσεις προς ένα ελληνοτουρκικό διάλογο, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος ερωτηθείς είπε πώς επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο κ. Παύλος Αποστολίδης.

Ο κ. Αποστολίδης είναι συνταξιούχος πρέσβης, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Θόδωρου Πάγκαλου, καθώς και πρώην διοικητής τής ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας του κ. Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Αποστολίδης ανέλαβε την ΕΥΠ αμέσως μετά το «φιάσκο» Οτσαλάν, παρέμεινε στο πόστο του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οπότε το θέμα της «ασφάλειας» και των «αντιτρομοκρατικών» μέτρων ήταν πολύ υψηλά στην ατζέντα της διοργάνωσης, αφού μόλις ένα χρόνο πριν είχε προηγηθεί η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Στη συνέχεια, απέκτησε τη θέση ανεξάρτητου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, Alpha, η οποία τότε στόχευσε σε επενδύσεις στην Τουρκία.

Να σημειωθεί πως ο κ. Αποστολίδης παλαιότερα είχε υπηρετήσει ως διπλωμάτης («σύμβουλος Β») στην γείτονα.

Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε σταδιοδρομία στο διπλωματικό σώμα εισερχόμενος σε αυτό το 1965.

Το 1984 μετατέθηκε στην Άγκυρα ως σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας.

Υπήρξε πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο (1990), την Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Ομάν, γενικός διευθυντής διμερών σχέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος (1995 – 1998) στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες.

Το 1998 διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και το επόμενο έτος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2004 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Μετά την αποχώρησή του από το διπλωματικό σώμα διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος (2004 – 2011) του διοικητικού συμβουλίου της ALPHA Bank καθώς και ειδικός σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Σχετικά άρθρα