Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει την αγορά τουρκικών ντρον

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει την αγορά τουρκικών ντρον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Για fake news κάνει λόγο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τα δημοσιεύματα κυρίως τουρκικών ιστοσελίδων που αναφέρουν ότι «ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής».

Το Υπουργείο διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αυτά, ενώ σημειώνει πως «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ακόλουθη:

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται κατηγορηματικά διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής.

Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό.

Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19».

Το TRIBUNE προειδοποιεί στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου:

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει την αγορά τουρκικών ντρον και απειλεί με μηνύσεις όχι τις τουρκικές εφημερίδες, που παίζουν το θέμα τρεις ημέρες, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ που έκαναν γνωστά τα δημοσιεύματα.

Στη δημοκρατία κύριοι θα δίνετε εξηγήσεις και δεν θα απειλείτε! Καταλάβατε; Το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία, όχι κοτζαμπασιστάν!

Σχετικά άρθρα