Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εξαπατά τριπλά τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εξαπατά τριπλά τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δωδεκάνησα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κως, Προοδευτική Συμμαχία, Συνταξιούχοι, ΣΥΡΙΖΑ,

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη μη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων, καθώς και για το «κούρεμα 60%» των αναδρομικών και την «τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από την Κω όπου περιοδεύει.

«Η Κυβέρνηση άφησε αναξιοποίητο το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ».

Ο κ. Τσίπρας επέριψε ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί δεν αξιοποιεί το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες και να περιοριστεί η ύφεση.

«Αν δεν είναι τούτη την ώρα η δύσκολη στιγμή για να δαπανήσει, πότε είναι;

»Γιατί εφόσον δεν υπάρχει δέσμευση από την Ευρώπη για στόχους και υπάρχουν τα λεφτά η κυβέρνηση δεν δαπανά;» διερωτήθηκε σε συζήτηση με τους φορείς του νησιού, προειδοποιώντας για «ακόμα μεγαλύτερη ύφεση που έρχεται, με λουκέτα στην αγορά και τεράστια ανεργία».

«Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τριπλά τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά».

Αναφέρθηκε στα αναδρομικά των συνταξιούχων λέγοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από τα 3,9 δισ. ευρώ που επιδίκασε το ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, θα δώσει στην πραγματικότητα 900 εκατ. μόνο για τις κύριες συντάξεις.

»Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τριπλά τους συνταξιούχους:

»Πρώτον, τους λέει κούρεμα 60% σε όσα δικαιούστε.

»Δεύτερον, δίνοντας μόνο τις κύριες συντάξεις πίσω, ουσιαστικά αποκλείει τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους έχουν συντάξεις μέχρι 1000 ευρώ, διότι αυτοί είχαν απώλειες κυρίως από τα δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ.

»Και η τρίτη εξαπάτηση είναι ότι όποιος πάρει τα αναδρομικά, δεν θα δικαιούται να ζητήσει αυτά τα οποία το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ορίσει ότι τα δικαιούται.

»Πρόκειται για καταφανώς αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης».

«Ανοικτή συζήτηση για την οικονομία, όχι επιτροπές σοφών που προτείνουν απολύσεις και διάλυση του ασφαλιστικού»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη, το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σημειώνοντας ότι «πρέπει το επόμενο διάστημα να οργανώσουμε μία μεγάλη συζήτηση ανοιχτή, όχι κρυφά, όχι με επιτροπές σοφών που το μόνο που ξέρουν να λένε είναι ‘απολύσεις και διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος για να πάει η οικονομία μπροστά’.

Δεν πάει η οικονομία μπροστά χωρίς κοινωνική συνοχή». Υπογράμμισε την ανάγκη για «ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα απαντά στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πλήρως τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία».

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Εμείς προτείναμε την απόλυτη κάλυψη ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους για όσες επιχειρήσεις είναι εκτός λειτουργίας και παραμένουν σε αναστολή, για όσους επανεκκινούν να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης στο 100% του ασφαλιστικού κόστους και στο 40% του μισθολογικού κόστους ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, αλλά ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι να διατηρήσουν και τις θέσεις εργασίας και τις σχέσεις εργασίας και τους μισθούς.

»Και ταυτόχρονα προτείναμε μία επιδοματική πολιτική απέναντι στην επιχειρηματικότητα, διότι όλες οι επιχειρήσεις έκλεισαν για να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη ανάγκη, που αφορά τη δημόσια υγεία».

«Παλινωδίες και αλαλούμ στον τουρισμό»

Κατά τη συζήτησή του με τους φορείς του νησιού, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παλινωδίες» και «αλαλούμ» στον τουρισμό και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Ήταν τεράστιο λάθος της κυβέρνησης ότι δεν υπήρξαν ενιαία κριτήρια ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας» σημείωσε, ευχόμενος με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, «να πάνε καλά τα πράγματα, διότι είναι ανησυχητικές οι ενδείξεις του ΕΟΔΥ».

Επισήμανε ότι εκ των υστέρων η κυβέρνηση σπεύδει να επιβάλει υποχρεωτικότητα μάσκας σε κλειστούς χώρους, κάτι που δεν είχε κάνει εδώ και τρεις μήνες.

Σχετικά άρθρα