Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα αγοράζει 50 τουρκικά ντρον ανακοίνωσε η εταιρεία «Assuva Savunma Sanayi»

Η Ελλάδα αγοράζει 50 τουρκικά ντρον ανακοίνωσε η εταιρεία «Assuva Savunma Sanayi»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Μια τουρκική ιδιωτική εταιρεία κατασκευής δρόνων (ντρον) κέρδισε συμβόλαιο να πουλήσει 50 μικρά τακτικά ντρον στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε η εταιρεία στις 28 Ιουλίου, μεταδίδουν οι ιστοσελίδες Defence News και Defence Arabic.

Η εταιρεία «Assuva Savunma Sanayi» ανακοίνωσε ότι δύο Proton Elic RB-128 ντρον στάλθηκαν στην Ελλάδα και πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές.

Ο Ρεμζί Μπασμπούγκ (Remzi Basbug), πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη εξαγωγική συμφωνία της εταιρείας του σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες εξαγωγής για την την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μπασμπούγκ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του έχει ήδη πωλήσει τα ίδια ντρον στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, της Κίνας και της Σρι Λάνκα.

Τα συγκεκριμένα τακτικά ντρον μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Μπορούν επίσης να εντοπίσουν υπόγεια καταφύγια, εκρηκτικά, νάρκες και χημικά όπλα.

Εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες μπορούν να έχουν εικόνα μέχρι ένα χιλιόμετρο και 50 μέτρα υπό το έδαφος.

Η εταιρεία προσθέτει ότι το ντρον της είναι τουρκικής κατασκευής εξολοκλήρου.

Το θέμα δημοσιεύει, σήμερα Πέμπτη και η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Επίσης δημοσιεύεται στη «Haber Turk».

Η τουρκική εταιρεία έχει «καρφιτσωμένη» ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook -από τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα- που αναφέρεται στο «κλείσιμο» της δουλειάς με τον ελληνικό στρατό:

Δείτε βίντεο παρουσίασης του τουρκικού ντρον:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει:

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται κατηγορηματικά διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής.

Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19.

Το TRIBUNE προειδοποιεί στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου:

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει την αγορά τουρκικών ντρον και απειλεί με μηνύσεις όχι τις τουρκικές εφημερίδες, που παίζουν το θέμα τρεις ημέρες, ούτε την τουρκική εταιρεία, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ που έκαναν γνωστά στην ελληνική κοινή γνώμη τα δημοσιεύματα.

Στη δημοκρατία κύριοι θα δίνετε εξηγήσεις και δεν θα απειλείτε! Καταλάβατε; Το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία, όχι κοτζαμπασιστάν.

Σχετικά άρθρα