Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε τι συμφώνησε η Μέρκελ με τον Ερντογάν – Τα μισά κοιτάσματα της Κύπρου στους κατοχικούς

Διαβάστε τι συμφώνησε η Μέρκελ με τον Ερντογάν – Τα μισά κοιτάσματα της Κύπρου στους κατοχικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Η Γερμανία σύναψε συμφωνία με την Τουρκία για λογαριασμό της Ελλάδας και της ΕΕ. Είναι πρωτοφανές, θυμίζει αποικία, αλλά φαίνεται ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία ασκείται από τη Γερμανία, με γνώμονα αποκλειστικά τα γερμανικά συμφέροντα. Τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών στη Γερμανία παρέδωσαν οι ίδιοι που μιλούσαν για «προδοτική» ή «ζημιογόνα» Συμφωνία των Πρεσπών. Στη μικρή Βόρεια Μακεδονία έκαναν τα λιοντάρια, απέναντι στους Τούρκους έτρεξαν στη Γερμανίδα «μαμά» τους. Υπάρχει δημοκρατικός άνθρωπος στη χώρα -άνω των 40 ετών- που να εκπλήσσεται; Έτσι δεν έκανε πάντα εξωτερική πολιτική η Νέα Δημοκρατία; Με λαϊκισμό και πατριδοκαπηλία στο εσωτερικό και το κουμάντο στο εξωτερικό να εκχωρείται στους ξένους «προστάτες». Ο θυμός στην κοινωνία σιγοβράζει, συσσωρεύεται και όταν έρθει η ώρα να συναντηθεί με τη φτώχεια, σε λιγότερο από δύο μήνες μπροστά μας, τότε πολλοί θα κοιτάξουν τον ήλιο κατάματα.

Η ιστοσελίδα economico.gr υποστηρίζει ότι η παρασκηνιακή συμφωνία Μέρκελ-Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά και τα ευρωτουρκικά περιλαμβάνει τα εξής:

– Επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών για τα ζητήματα του Αιγαίου από τις οποίες η Τουρκία αποχώρησε το 2016.

– Εποικοδομητική διάθεση ώστε να συμφωνηθούν κάποια ΜΟΕ που θα δείξουν βούληση για σχέσεις καλής γειτονίας.

– Αποφυγή προκλήσεων μέχρι το φθινόπωρο ώστε μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα και εφόσον εκλεγεί ο Μ. Ακιντζί να γίνει πενταμερής διάσκεψη για το κυπριακό στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί η τροποποίηση του μηχανισμού διανομής του ενεργειακού πλούτου στην Κύπρο ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων χωρίς προϋποθέσεις.

– Προετοιμασία συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν το Σεπτέμβριο.

– Άσκηση της επιρροής της Μέρκελ στην ΕΕ προκειμένου να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση της Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

– Έναρξη ευρωτουρκικών συνομιλιών για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

– Καμία κύρωση από την ΕΕ προς την Τουρκία για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.

– Απελευθέρωση Γερμανών ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία χωρίς δημοσιότητα για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση υποχώρησης Ερντογάν σε γερμανικές πιέσεις.

Το economico υποστηρίζει ότι οι τριμερείς επαφές Αθήνας – Άγκυρας – Βερολίνου συνεχίζονται ενώ, παρά την προσωρινή ηρεμία στο Αιγαίο, ο Ρ. Τ. Ερντογάν παραμένει επικίνδυνος τουλάχιστον μέχρι τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Σχετικά άρθρα