Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «Oruc Reis» έδεσε στο λιμάνι της Αττάλειας

Το «Oruc Reis» έδεσε στο λιμάνι της Αττάλειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Αττάλεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Καστελλόριζο, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Oruc Reis» το βράδυ της Δευτέρας από το αγκυροβόλιο της Αττάλειας κινήθηκε προς το λιμάνι.

Το γεγονός αποδεικνύεται από τη σελίδα Marine traffic που ελέγχει τις κινήσεις των πλοίων παγκοσμίως.

Παρά το γεγονός, όπως αναφέρει το κυπριακό sigmalive.com, η Ελλάδα παραμένει σε επαγρύπνηση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο Αιγαίο.

Δεδομένου ότι πάντα οι κινήσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είναι απρόβλεπτες, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποιας μορφής τουρκικός αιφνιδιασμός και η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων μπορεί να αποτελεί απλώς μια τακτική αποπροσανατολισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για κινητικότητα γύρω από το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» προδικάζοντας ότι ετοιμάζεται να βγει στο πέλαγος για σεισμικές έρευνες.

Όπως έγραφε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, «σήμερα το πρωί, υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο Ορούτς Ρέις, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια.

»Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».

Η παράνομη τουρκική NAVTEX, η οποία έχει δεσμεύσει την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες, βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα