Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος «ειδικός»: Στην Αλεξανδρούπολη Ελλάδα και ΗΠΑ παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης

Τούρκος «ειδικός»: Στην Αλεξανδρούπολη Ελλάδα και ΗΠΑ παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Αμερικανική Πρεσβεία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Συνθήκη της Λωζάνης, Τζέφρι Πάιατ, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης» μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε αμερικανική βάση, υποστηρίζει η ερντογανική εφημερίδα «Yeni Safak» σε ένα ακόμα υπαγορευμένο άρθρο από το «Λευκό Σαράι» και την αυλή του Ερντογάν.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται 30 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία, για να μεταφέρουν στρατεύματα και στρατιωτικό υλικό.

Μέσα από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, συνεχίζει η «Yeni Safak», οι Αμερικανοί θα το μετατρέψουν σε στρατιωτική βάση.

«Ειδικοί» λένε, συνεχίζει η «Yeni Safak», ότι η εγκατάσταση αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη εναντιώνεται στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Οι Τούρκοι «ειδικοί» υποστηρίζουν επίσης ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει αποστρατικοποίηση του νομού Έβρου.

Η «Yeni Safak» κάνει ακόμα λόγο για «δικαιώματα αυτονομίας» των «Τούρκων» της Θράκης που έχουν καταπατηθεί από την Ελλάδα.

Τα παραπάνω υποστηρίζει στην ισλαμιστική εφημερίδα – φερέφωνο του καθεστώτος Ερντογάν, ο Χασάν Οζκάν (Hasan Özkan) από το «Rumeli Balkan Strategic Research Center», προφανώς μία ακόμα ανύπαρκτη τουρκική δεξαμενή σκέψης – «βιτρίνα» της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT.

Ο ίδιος Τούρκος «ειδικός» προαναγγέλλει ότι στα μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας είναι να εμφανιστεί ως «εγγυήτρια δύναμη» των «Τούρκων» της Θράκης, όπως αποκαλεί τους Έλληνες Μουσουλμάνους.

Αφήνει επίσης αιχμές εις βάρος του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Οι Τούρκοι, γίνεται σαφές από το άρθρο [ΕΔΩ] θεωρούν ότι η ισχυρή αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο αποτελεί εμπόδιο σε μελλοντική αποσταθεροποίηση της Θράκης.

Σχετικά άρθρα