Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία ζητά «συγκράτηση» στην ελληνοτουρκική κρίση

Η Ρωσία ζητά «συγκράτηση» στην ελληνοτουρκική κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, Τουρκία,

Η Μόσχα εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και ζήτησε συγκράτηση, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ έρχονται λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν.

Εξετάστηκαν μεταξύ άλλων ορισμένα ζητήματα της περιφερειακής ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης στη Λιβύη και της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν τις επαφές τους.

«Παρατηρούμε προσεκτικά (και) με αγωνία μια ακόμη αύξηση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

»Προτείνουμε να επιλυθούν οι διαφορές μέσω διαπραγματεύσεων, βάσει των κοινώς αναγνωρισμένων κανόνων διεθνούς δικαίου», δήλωσε η Ζαχάροβα όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη της Μόσχας σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας.

Σημείωσε δε ότι η Ρωσία προτρέπει να «απέχουν από απερίσκεπτες ενέργειες» και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε ανακοίνωση της τουρκικής υδρογραφικής υπηρεσίας για Navtex σε θαλάσσια περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας -νοτιοανατολικά της Κρήτης- κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα