Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αλ Σίσι – Τι συζητήθηκε

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αλ Σίσι – Τι συζητήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Σάμεχ Σούκρι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του ευχήθηκε για τη σημερινή Εθνική Εορτή της Αιγύπτου.

Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα η Αίγυπτος ανακοίνωσε την ανάπτυξη στρατού στη Λιβύη, λίγο μετά την επικοινωνία του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ για το λιβυκό ζήτημα, κατά την οποία συμφώνησαν για την ανάγκη διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η διμερής συνεργασία και περιφερειακά θέματα, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο υπουργών αφορούσε πολύ συγκεκριμένα τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας χτες με την παράνομη Navtex για έρευνες ανοιχτά της Κρήτης και του Καστελόριζου.

Η χώρα μας βρίσκεται σε συνομιλίες με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ στο πλαίσιο των διπλωματικών κινήσεων της Ελλάδας, ενώ επισημαίνεται ότι και οι σχέσεις Τουρκίας και Αιγύπτου είναι ιδιαίτερα τεταμένες το τελευταίο διάστημα λόγω του λιβυκού ζητήματος.

Σχετικά άρθρα