Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: Αν διαλυθεί το ΝΑΤΟ να βγει και η Ελλάδα…

Σκουρλέτης: Αν διαλυθεί το ΝΑΤΟ να βγει και η Ελλάδα…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θοδωρής Δρίτσας, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πάνος Σκουρλέτης, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα,

Φιάσκο χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ -διά του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη– τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ενώ την ίδια στιγμή μάζεψε τις δηλώσεις Δρίτσα για το ΝΑΤΟ.

Για τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ και τις δηλώσεις Δρίτσα στη Βουλή, σημείωσε τα εξής: «Ο κ. Δρίτσας κατ’ αρχήν δεν είπε αυτά που του έβαλαν στο στόμα.

Εμείς, θεωρούμε ότι το ΝΑΤΟ που ιδρύθηκε σε άλλες συνθήκες, σε συνθήκες ψυχρού πολέμου και διπολισμού, ύπαρξης της ΕΣΣΔ τότε, έχει ξεπεραστεί σήμερα από τα πράγματα.

Άρα, πρέπει να πάμε σε έναν νέο μηχανισμό διεθνούς ασφάλειας, μέσα στον οποίο εμείς βλέπουμε την Ευρώπη να έχει τη δική της φωνή και να μπορεί να εγγυηθεί τον ρόλο της ως δύναμη για την παγκόσμια ειρήνη.

Αυτό, για εμάς, συνδυάζεται με τη θέλησή μας και εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί και να αποχωρήσει έτσι και η Ελλάδα, στη βάση ενός στρατηγικού, μακροπρόθεσμου στόχου».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «ενώ η κυβέρνηση μίλαγε για μεγάλη μάχη που θα δινόταν εκεί και μεγάλες αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική, γυρνάει με άδεια χέρια.

Και γυρνάει χωρίς να έχει αποσπάσει το οτιδήποτε για όλα αυτά που λέγονταν τις προηγούμενες ημέρες, είτε αυτό είναι οι πλειστηριασμοί είτε οι περισσότερες δόσεις, ή τα “κόκκινα” δάνεια ή το καυτό θέμα των ομαδικών απολύσεων και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Νομίζω ότι είναι δρομολογημένα αυτά από τα μεσοπρόθεσμα που έχουν ψηφιστεί. Είτε (σ.σ. η κυβέρνηση) είναι εκτός τόπου και χρόνου είτε κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να απολογηθεί».

Ερωτηθείς για τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου είπε: «Είναι μια διατυπωμένη πολιτική άποψη και δέσμευσή μας, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από τότε που μπήκε το μνημόνιο στη ζωή μας και νομίζω ότι η αναγκαιότητά της επιβεβαιώνεται κάθε μέρα».

Σχετικά άρθρα