Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτόπαπας: Το ΠΑΣΟΚ έχει… κόκκινη γραμμή

Πρωτόπαπας: Το ΠΑΣΟΚ έχει… κόκκινη γραμμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Σοφία Βούλτεψη, Χρήστος Πρωτόπαπας,

Η κυβέρνηση (Γκίκας Χαρδούβελης, Σοφία Βούλτεψη) δεν πάει στις συζητήσεις με κόκκινες γραμμές, το ΠΑΣΟΚ όμως έχει και βάζει κόκκινες γραμμές.

Το αποκάλυψε ο Χρήστος Πρωτόπαπας μιλώντας στον Βήμα FM.

Και η κόκκινη γραμμή είναι για τα… εργασιακά θέματα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός πολλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, η Τρόικα ήταν πολύ σκληρή για τα εργασιακά και λέγαν πράγματα “εκτός πραγματικότητας”.

Όμως μην φοβάστε γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο Χρήστος Πρωτόπαπας δεν πρόκειται να το δεχθούν, όπως δήλωσε “επί της αρχής και ξέρετε, για εμάς, στο ΠΑΣΟΚ, είναι κόκκινη γραμμή”.

Διαβάστε όλη την δήλωση του Χρήστου Πρωτόπαπα:

«Ήταν μια επίπονη, δύσκολη, αλλά εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Ο καθένας έχει το ρόλο του και τον τρόπο που μιλάει. Λειτουργήσαμε όλοι μαζί σαν αντιπροσωπεία και καθένας μίλαγε όπου χρειαζόταν.

Εμείς εκπροσωπήσαμε ένα κόμμα και είναι λογικό να μην μπαίναμε στα πόδια ενός υπουργού που μίλαγε για τα θέματά του.

Κάποια γενικά πολιτικά ζητήματα ειπώθηκαν. Και ειπώθηκαν οργανωμένα, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Δεν δόθηκαν, όμως, από την άλλη πλευρά συγκεκριμένες απαντήσεις.

Κατά τη δική μου άποψη υπήρξε μια πιο θετική στάση σε κάποια θεσμικά ζητήματα.

Καταλαβαίνουν τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν πρόκειται να συμφωνήσουν αυτοί αν δεν συμφωνήσουμε πρώτα για τον προϋπολογισμό του 2015.

Συμφωνία με την τρόικα θα υπάρχει όταν συμφωνήσουμε για τον προϋπολογισμό του 2015 και χθες το είπε και ο κ. Χαρδούβελης ότι στις συζητήσεις δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη συναπόφαση για τέτοια ζητήματα.

Βεβαίως τα είδαν με ενδιαφέρον και δεν υπάρχει απόρριψη, αλλά τα αφήνουν να τα συζητήσουμε μαζί με τον προϋπολογισμό του 2015.

Αν, από εκεί και πέρα, κρίνει ο πρωθυπουργός με τον κ. Βενιζέλο ότι θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα μέτρο, θα το εντάξουμε στον προϋπολογισμό και θα πρέπει να βρούμε τα λεφτά για να καλυφθεί. Απλό είναι.

Στα εργασιακά ζητήματα ήταν πολύ σκληροί, ιδίως εκείνοι του ΔΝΤ που έχουν μια διαφορετική αντίληψη, παντελώς εκτός πραγματικότητας, ότι αν πάμε και διαλύσουμε ό,τι έχει απομείνει από το Εργατικό Δίκαιο – γιατί έχουν διαλυθεί οι εργασιακές σχέσεις – θα ευνοηθούν τότε οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι τεράστιο λάθος αυτό και δεν πρόκειται να το δεχθούμε επί της αρχής και ξέρετε, για εμάς, στο ΠΑΣΟΚ, είναι κόκκινη γραμμή.»

Σχετικά άρθρα