Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτη η μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ – Αδρανής ο Μητσοτάκης

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτη η μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ – Αδρανής ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Aπαράδεκτη σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή διαχείριση της κρίσης, χαρακτήρισε τη μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε, επίσης, ότι η κλιμάκωση της επιθετικότητάς της Τουρκίας αποτελεί συνέπεια του κενού αυτού στρατηγικής της κυβέρνησης.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο του 2019, σε συνθήκες σαφώς χαμηλότερης έντασης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ, για την πρόβλεψη και αποτροπή παρόμοιων με τις σημερινές τουρκικών ενεργειών.

Στη συνέχεια, έθεσε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο για πρώτη φορά έλαβε απόφαση επί της αρχής για κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις ενεργειές της στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ασκώντας κριτική είπε ότι ο κύριος Μητσοτάκης, αιχμάλωτος του κενού στρατηγικής και των εσωτερικών αντιφάσεων της κυβέρνησης του, ούτε κυρώσεις είχε ζητήσει μέχρι πρόσφατα, ούτε προσήλθε στην Βουλή, να ενημερώσει, μέσω του Κοινοβουλίου, τον ελληνικό λαό, όπως του ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας την κριτική υποστήριξε ότι οι κρίσεις αυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται εκ των προτέρων, με συνδυασμό ουσιαστικών κυρώσεων, που καθιστούν ευρωτουρκική και όχι απλώς διμερή διαφορά την τουρκική επιθετικότητα, και παράλληλα την ενεργοποίηση διαύλων επικοινωνίας, για την προοπτική επανέναρξης του διαλόγου, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Η αδράνεια του κ. Μητσοτάκη και ο φόβος του απέναντι στην ακραία δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας στέρησαν από την ελληνική διπλωματία τον ενεργητικό χαρακτήρα που είχε επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος καυτηρίασε την υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας να κάνει έκκληση στην ανάγκη ενότητας, ενώ ταυτόχρονα, με μία πλήρως ενορχηστρωμένη τακτική παρακρατικής μεθόδευσης επιχειρεί συστηματικά να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, διχάζοντας βαθιά τον ελληνικό λαό.

Σχετικά άρθρα