Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκαεπτά τουρκικά πλοία «απέκλεισαν» Ρόδο και σύμπλεγμα Μεγίστης – Ακόμα δέκα πλέουν στο βόρειο Αιγαίο

Δεκαεπτά τουρκικά πλοία «απέκλεισαν» Ρόδο και σύμπλεγμα Μεγίστης – Ακόμα δέκα πλέουν στο βόρειο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Καστελλόριζο, Λέσβος, Πολεμικό Ναυτικό, Ρόδος, Σάμος, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Δεκαεπτά πολεμικά πλοία των Τούρκων έχουν «αποκλείσει» τη Ρόδο και το σύμπλεγμα της Μεγίστης, έχοντας παραβιάσει χωρικά ύδατα και κάθε έννοια αυτού που κάθε μέρα επικαλούμαστε τους τελευταίους μήνες: το Διεθνές Δίκαιο. Φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλάκατοι και πετρελαιοφόρα συμμετέχουν στον «αποκλεισμό», μεταδίδει το Militaire.

Αλλά 10 πολεμικά πλοία των Τούρκων πλέουν ανοιχτά της Λέσβου και της Σάμου.

Μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στην περιοχή και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται πλέον όχι απλά σε επιφυλακή αλλά σε πολεμική ετοιμότητα.

Ανακλήσεις προσωπικού γίνονται από το μεσημέρι, ο Στόλος είναι σχεδόν όλος εκτός Ναυστάθμου και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σε κατάσταση άμεσης απογείωσης.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χ. Μάας που παρόλα αυτά μας συνιστά διάλογο, είπε ότι η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας είναι πλέον μονόδρομος.

Διαβάστε περισσότερα: ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ «ORUC REIS» – Το Καστελόριζο δεν θα γίνει Ίμια, θα γίνει ο τάφος τους

Σχετικά άρθρα