Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάφα: Αντιδήμαρχος κάλεσε τον πεθαμένο Γλέζο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Γκάφα: Αντιδήμαρχος κάλεσε τον πεθαμένο Γλέζο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Μανώλης Γλέζος, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Ένα απίθανο περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η εκπομπή «Ανιχνεύσεις» του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τις αντιδράσεις για την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Περιστατικό που καταδεικνύει την ποιότητα και εν προκειμένω την ιστορική άγνοια του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται την ιστορική μνήμη.

Ειδικότερα, στην εν λόγω συζήτηση μετείχε ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, εμφανίστηκε σε πλήρη σύγχυση αναφορικά με τον Μανώλη Γλέζο και κυρίως έδειξε να αγνοεί το γεγονός του προ τριμήνου θανάτου του, καθώς ζήτησε να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα του Π. Σαββίδη προς τους συμμετέχοντες στην συζήτηση, γιατί δεν εκθέτουν όλο τον προβληματισμό τους σχετικά με τον ρόλο του Ελληνογερμανικού Ίδρυματος Νεολαίας και την παραχώρηση της βίλας στον δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος παρενέβη και προς διευκόλυνση της κουβέντας όπως είπε, ανέφερε «εγώ καλώ τον κ. Συγγελάκη, καλώ τον κ. Γλέζο να προσέλθει σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκη» για να εξηγήσει την αντίθεση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) στην παραχώρηση της ιστορικής βίλας, στο ελληνογερμανικό ίδρυμα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συγγραμματέα του ΕΣΔΟΓΕ, Αριστομένη Συγγελάκη ο οποίος, μην πιστεύοντας στ’ αυτιά του, του επισήμανε ότι ο Μανώλης Γλέζος πέθανε πριν τρεισήμισι μήνες. Ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης συνέχισε, κάνοντας ακόμη χειρότερα τα πράγματα:

«Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε. Δεν ξέρω ποιον εκπροσωπεί το Εθνικό Συμβούλιο, δεν το γνωρίζω γιατί δεν είναι κάποιος επίσημος φορέας»…

Ο κ. Συγγελάκης επέμεινε να επαναφέρει στην τάξη τον εκτός τόπου και χρόνου Αντιδήμαρχο, που είναι δικηγόρος μάλιστα στο επάγγελμα, λέγοντας:

«Αν είναι δυνατόν, αν είναι δυνατόν! Δεν γνωρίζετε ότι ο Μανώλης Γλέζος πέθανε πριν 3,5 μήνες;».

Για να συμπληρώσει δηκτικά ο Καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης που μετείχε στη διαδικτυακή συζήτηση:

«Όλα αυτά εκπορεύονται από το “πατριωτικό πρόσημο”» (προηγουμένως είχε υπερηφανευθεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριζίδης ότι η Θεσσαλονίκη έχει μετά από πολλά χρόνια Δημοτική Αρχή με “πατριωτικό πρόσημο”).

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Συγγραμματέας του ΕΣΔΟΓΕ Δημήτρης Αλευρομάγειρος και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”) Γιώργος Ρακκάς, καθώς και ο προαναφερθείς καθηγητής Ιστορίας Γιώργος Μαργαρίτης.

Δείτε βίντεο:

Σχετικά άρθρα