Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρηστίδης: Σθεναρή αντίδραση με εθνικό πρόσημο και εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία

Χρηστίδης: Σθεναρή αντίδραση με εθνικό πρόσημο και εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, Τουρκία,

Σθεναρή αντίδραση με εθνικό πρόσημο και εθνική γραμμή απαιτείται έναντι της Τουρκίας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη.

Όπως τονίζει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί «ακούω ακόμη κάποιους να λένε πως ο Ερντογάν το κάνει αυτό μόνο για εσωτερικούς λόγους, λόγω των τουρκικών εκλογών και για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη της χώρας του από τα προβλήματα της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας. Η άποψη μας είναι διαφορετική.

»Εμείς έχουμε βάλει πολλές φορές τα ζητήματα της εθνικής συνεννόησης ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα γιατί κρίνουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει μια αναλυτική συζήτηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έτσι ώστε και συμβολικά να υπάρχει μια επικαιροποίηση όλων των κόκκινων γραμμών και εθνικών μας αρχών».

Μιλώντας στο Mega, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ακόμη ότι «ο παντουρκισμός και η επιθετική τουρκική στρατηγική είναι δηλωμένη εδώ και χρόνια και εξελίσσεται σταθερά.

»Η ουσία του ζητήματος όμως είναι τι κάνουμε εμείς ως Ελλάδα.

»Δυστυχώς πολλές φορές η Ελλάδα δεν συνεννοείται στο εσωτερικό της μέτωπο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

»Η μυστική διπλωματία του κ Μητσοτάκη, όταν ο κ. Τσαβούσογλου και ο κ. Ερντογάν έχουν την δική τους στρατηγική και ατζέντα, είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη».

Κατέληξε δε υπογραμμίζοντας πως «είναι αναγκαία η έντονη ενεργητική διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, γιατί ζούμε μια περίοδο πολύ ρευστή λόγω των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ και την κατάσταση στη Ρωσία».

Σχετικά άρθρα