Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοχάρης: Ανοίγουμε τα σύνορα με τη Σουηδία στις 20 Ιουλίου

Θεοχάρης: Ανοίγουμε τα σύνορα με τη Σουηδία στις 20 Ιουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σουηδία, Τουρισμός, Τουρίστες, Υπουργείο Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης,

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση για την στήριξη των ξενοδόχων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα βοηθήσει τους ξενοδόχους της Βόρειας Ελλάδας που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα μετά την έξαρση κρουσμάτων στα Βαλκάνια.

«Δυστυχώς η κατάσταση στα Βαλκάνια έχει αλλάξει δραματικά και άλλαξε τα δεδομένα που είχαμε.

»Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ξενοδόχους της Βόρειας Ελλάδας, εξετάζουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την παρούσα κατάσταση», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Τι θα γίνει με τους τουρίστες από Σουηδία και Αμερική

Όσον αφορά τους τουρίστες από Αμερική και Σουηδία που αποτελούν και τα «γερά πορτοφόλια» της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα με τη Σουηδία στις 20 Ιουλίου, καθώς η χώρα παρουσιάζει ύφεση στην ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

«Η κατάσταση στη Σουηδία είναι καλή και θα ανοίξουν οι πτήσεις στις 20 Ιουλίου, καθώς η χώρα είναι επιδημιολογικά σε καλύτερη κατάσταση, όπως μας ενημερώνουν και οι γιατροί της χώρας».

Από την άλλη, όσον αφορά τους Αμερικανούς η Ελλάδα εξετάζει την είσοδό τους, καθώς εξετάζεται ακόμα η κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο επίπεδο της Ελλάδας, εξετάζεται η είσοδος Αμερικανών τουριστών.

»Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και θα γίνει αυτό όταν είναι εφικτό, υπολογίζεται τον Αύγουστο», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Τι θα γίνει με τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού

Αναφορικά με τα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού και το πώς και πού αυτά πραγματοποιούνται, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μέχρι 8.000 τεστ ημερησίως. Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι αυτό το ζήτημα είναι διευθετημένο.

«Ο αλγόριθμός μας είναι πρωτοποριακός και θα γίνουν στοχευμένα τεστ, εκεί ακριβώς που πρέπει να γίνουν», τόνισε ο υπουργός.

«Αναγνωριστικός μήνας ο Ιούλιος»

«Ο Ιούλιος έχει ξεκινήσει ως ένας αναγνωριστικός μήνας για τον τουρισμό.

»Ελπίζουμε σε μια θετική επίδραση των τουριστών από τη Βρετανία που άρχισαν να έρχονται.

»Αν έχουμε πληρότητα της τάξης του 15-18% είναι αισιόδοξο.

»Ελπίζουμε ότι ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος…

»Η ποιότητα των τουριστών είναι αυτή που μας ενδιαφέρει», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Σχετικά άρθρα