Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάχαλο στο ΚΙΝΑΛ: Ποιοι παραιτήθηκαν από το κόμμα

Μπάχαλο στο ΚΙΝΑΛ: Ποιοι παραιτήθηκαν από το κόμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Πάτρα, Φώφη Γεννηματά,

Την παραίτησή τους από τα όργανα του ΚΙΝΑΛ υπέβαλλαν δυο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας (Νίκος Γράψας και Γιάννης Ζωγραφάκης), καθώς και ο γραμματέας Γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει το left.gr, αιτία της παραίτησης τους είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη εδώ και καιρό εφαρμόζει δεξιές πολιτικές.

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και ο γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών κατηγορούν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ότι πορεύεται «χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όπως εξηγούν στην επιστολή παραίτησής τους οι Νίκος Γράψας, Γιάννης Ζωγραφάκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, διαπιστώνουν πως το Κίνημα Αλλαγής «έχει επιλέξει να βρίσκεται συνοδοιπόρος στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας», οι οποίες όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «στηρίζουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των ισχυρών, των ανθρώπων οι οποίοι παραδοσιακά βρίσκονταν απέναντι στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της σοσιαλιστικής παράταξης στην χώρα».

Χαρακτηρίζουν ως αποκορύφωμα της στάσης αυτής την απόφαση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί διαδηλώσεων και συναθροίσεων, για το οποίο επισημαίνουν ότι «αποτελεί την πεμπτουσία της δεξιάς πολιτικής».

Σημειώνουν ότι η ιδεολογική τους ταυτότητα και κληρονομιά, και το όραμά τους για μια κοινωνία σοσιαλιστική και προοδευτική, «δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επιλέγει η κεντρική ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής».

Σχετικά άρθρα