Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστολή Γεννηματά στο PES – Ζητά ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη «βέβηλη πράξη της Τουρκίας»

Επιστολή Γεννηματά στο PES – Ζητά ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη «βέβηλη πράξη της Τουρκίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

Διεθνείς πρωτοβουλίες για την αναίρεση της «πρωτοφανούς απόφασης» του προέδρου Ερντογάν ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Φώφη Γεννηματά σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Σεργκέι Στάνισεφ.

Στην επιστολή η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνει πως η απόφαση του «προέδρου Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, αποτελεί πρόκληση και προσβολή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο και τον χριστιανισμό» και αυτή «η βέβηλη πράξη της Τουρκίας θα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από το σύνολο της ανθρωπότητας».

Ειδικά όμως από την Ε.Ε. η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζητά «εγκαίρως να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ουσιαστικών και αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία, που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που παραβιαστούν είτε η κυριαρχία, είτε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Για την κ. Γεννηματά, «η Τουρκία έχει περάσει από τις προκλήσεις σε επιθετικές ενέργειες και σε παράνομες πράξεις» που «έχει περάσει από τις προκλήσεις σε επιθετικές ενέργειες και σε παράνομες πράξεις».

Επιπλέον, στην ίδια επιστολή η κ. Γεννηματά θίγει το θέμα του Ταμείου Ανασυγκρότησης επισημαίνοντας πως «η πολιτική μας οικογένεια θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρόταση (negotiating box) που κατέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που θα αποδυναμώσουν την αναγκαία προσπάθεια ανασυγκρότησης».

Και συνεχίζει εξειδικεύοντας τις προτάσεις της:

Το ύψος τόσο του Ταμείου όσο και του ΠΔΠ να παραμείνουν στο επίπεδο που έχει προτείνει η Επιτροπή.

Οι χρηματοδοτήσεις να έχουν τη μορφή μεταβιβάσεων και όχι δανείων.

Οι μεταβιβάσεις δεν θα πρέπει να συνοδευτούν από όρους τύπου μνημονίων από τα οποία οι κοινωνίες μας ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Νότου έχουν υποφέρει.

Η κατανομή (allocation) των πόρων θα πρέπει να γίνει με βάση την κλείδα της Επιτροπής.

Η «ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη» είναι τώρα. Απόφαση χωρίς υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και αστερίσκους.

Σχετικά άρθρα